Crypto voor beginners: welke munt past bij jou?

Cryptocurrency is niet meer weg te slaan van het hedendaagse economische spectrum. Voor mensen die digitaal minder vaardig zijn of mensen die zich nu voor het eerst interesseren in de markt van de cryptocurrency, kan het lastig zijn om meer duidelijkheid te krijgen over het reilen en zeilen binnen deze markt. Omdat we begrijpen dat het lastig kan zijn om in te stappen In de cryptocurrency, zetten we de basics voor je op een rijtje.

Blockchain, het fundament van de digitale munt

Om te begrijpen wat cryptocurrency nou precies is, moet je eerst begrijpen wat de blockchaintechnologie is. De technische kant van blockchain is vrij ingewikkeld maar in de basis komt het hier op neer: gegevens worden verspreid opgeslagen op veel verschillende plekken tegelijkertijd. Hierdoor is de data niet te stelen of aan te passen door personen die hier niet de toegang toe zouden moeten hebben. Op het moment dat er iets moet worden aangepast aan de data dan verandert het In de hele keten. Dit principe zorgt ervoor dat de blockchaintechnologie op uiteenlopende manieren kan worden toegepast. Momenteel is de meest bekende toepassing toch echt de cryptocurrency. Een digitale munt is dus opgeslagen op meerdere servers tegelijkertijd, hierdoor is de digitale munt niet te stelen door kwaad willende hackers. Tenzij de gebruiker zelf zijn wachtwoord (misschien wel per ongeluk) afgeeft.

Een wirwar van termen

Voor beginners op de cryptomarkt is er een hoop informatie online te vinden. Op het moment dat je je er voor het eerst in verdiept krijg je te maken met een hele hoop verschillende termen. De belangrijkste beslissing die je voor jezelf moet maken is in de kern echter vrij simpel. Als beginner moet je beslissen in welke munt of munten je gaat investeren. Een goede optie voor beginners op de cryptomarkt is de bitcoin. Deze zeer bekende munt wordt vaak gezien Als het fundament van de rest van de cryptomarkt. Veel cryptomunten worden dan ook verhandeld tegen betaling van bitcoins. Als de bitcoin koers euro omhoog of omlaag gaat volgen vaak de andere cryptomunten vrij snel. Je kan ook kiezen voor andere munten zoals Ethereum of Ripple. Deze munten staan beiden ook bekend als vrij stabiel. Je kan ook kiezen voor minder stabiele munten, zoals de Shiba Inu. Investeren in dit type cryptocurrency brengt meer risico's met zich mee maar potentieel ook een hoger rendement. Als je maar op het juiste moment uitstapt.