De all-time highs en lows van de Bitcoin-prijs

De laatste tijd zijn er veel nieuwsverhalen geschreven over de waarde en koers van Bitcoin. De waarde van deze virtuele valuta is de afgelopen jaren dramatisch gestegen. In feite zijn er over de hele wereld talloze bedrijven en individuen die het zijn gaan gebruiken om geld te investeren. Er zijn veel voordelen aan het investeren in Bitcoins. Het is een van de snelst in waarde gestegen assets die er maar zijn. Dit alles is mogelijk dankzij de recente ontwikkelingen die in deze technologie zijn gemaakt.

Recent Bitcoin nieuws

Je zult misschien verrast zijn door het recente nieuws over Bitcoin. In landen die het handelen erin toestaan zien we platformen voor de handel erin enorm stijgen. Veel cryptomunten zijn in de navolging van Bitcoin aan een snelle opmars bezig. Deze valuta volgen is belangrijker dan ooit. Er zijn verschillende redenen waarom particulieren en bedrijven deze valuta inmiddels vaker serieus nemen. Een van die redenen is de recente stijging van de populariteit onder investeerders. Steeds meer mensen willen bitcoin kopen.

De waardestijging

Veel experts hebben gezegd dat de belangrijkste reden waarom mensen in deze digitale valuta begonnen te investeren, de waardestijging was. Sinds begin maart stijgt de waarde van Bitcoins elke maand. Zelfs tijdens de recessie steeg de waarde van deze digitale valuta. Hoewel de markt volatiel is, is er een stijging in te zien. Deze tijdelijke daling is te wijten aan de effecten van investeerders die hun fictieve winst in geld omzetten. Daarom hebben investeerders ook weer Bitcoins verkocht.

Door een weerstandspunt heen breken

Volgens verschillende experts werd de recente toename van de activiteit veroorzaakt door de aanwezigheid van een weerstandspunt. Het weerstandspunt is een niveau waar er een periode is waarin er minder transacties zullen zijn of de kopers en verkopers elkaar in bedwang houden. Gedurende deze periode zal de prijs van Bitcoin relatief stabiel zijn en kan er geen sterke daling of stijging plaatsvinden. Als zo’n weerstandspunt eenmaal omhoog doorbroken is, is het vertrouwen groot en wordt er volop geïnvesteerd. Gaat de koers naar beneden door een weerstand? Dan daalt het snel.

Kopen en verkopen

Sinds de transacties boven de vorige high worden gemaakt, proberen veel beleggers die eerder Bitcoins hadden gekocht hun munten te verkopen. Ook veel van deze handelaren verkopen hun Bitcoins voor een andere virtuele valuta, zodat ze het geld niet op de bank hebben maar op een platform om te investeren in andere activa. Deze trend kan zich het hele jaar door voortzetten. Als je je Bitcoins hebt vastgehouden en je bent niet van plan ze te verkopen, dan zul je waarschijnlijk tot het einde van het jaar kunnen meegaan op de golf van de recente prijsstijging. Wanneer je Bitcoin voor andere crypto verkoopt, zullen die prijzen ook meestijgen!