Een e-bike kopen: een aantal tips 

Een e-bike is de afkorting voor een elektrische fiets. Dit betekent dat de fiets wordt ondersteunt met een elektronisch apparaatje. Hierdoor wordt trapondersteuning gecreëerd en wordt het trappen dus gemakkelijker gemaakt.  

De voordelen van een e-bike kopen 

Een e-bike kent vele voordelen. Het grootste voordeel is dat het aantrekkelijker wordt om de fiets te pakken. Kwam het eerst echt niet in je op om 10km naar je werk te fietsen, met een e-bike is dat een gemakkelijke klus. Een e-bike zorgt ervoor dat jij in een vlot tempo overal naartoe kan. Door de auto vaker thuis te laten staan bespaar jij veel benzine. We weten allemaal dat op dit moment de benzineprijzen erg hoog zijn. Er is dan niets fijner dan hier geld op te besparen. Daarnaast zorgt de auto laten staan ervoor dat jij meer beweegt. Meer bewegen voor een mens is niet verkeerd! 

Wat voor e-bikes zijn er allemaal? 

Je kunt een Speed Pedelec of een e-bike kopen. Een Speed Pedelec is een elektrische fiets die tot wel 45 km/u kan. Fietsen op een Speed Pedelec kent dan ook wat meer regels. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een helm te dragen en om het kenteken te laten registreren. De meeste mensen kiezen er echter voor om een normale e-bike kopen. Een normale e-bike kan trapondersteuning bieden tot 25 km/u. Tegenwoordig zijn er twee soorten e-bikes. De elektrische stadsfiets en de elektrische transportfiets. De elektrische stadsfiets is ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Voornamelijk korte afstanden is het doel. Ben jij op zoek naar een fiets die meer ontworpen is voor lange afstanden? Dan is de elektrische transportfiets een betere keuze. Deze fiets is steviger van kwaliteit en kan net wat meer aan. Deze fiets is dan ook erg populair onder de mensen die bijvoorbeeld een lange afstand afleggen naar school of werk.  

Hoe wordt een elektrische fiets aangedreven? 

Een elektrische fiets kan worden aangedreven door een voorwielmotor of een middenmotor. Fietsen met een voorwielmotor zijn net wat simpeler gebouwd dan fietsen met een middenmotor. Een e-bike kopen met een voorwielmotor is dus vaak goedkoper dan een e-bike met een middenmotor. Het voordeel van een voorwielmotor is dat deze heel stil is. Het valt dus bijna niet op dat de fiets elektrisch is! Een middenmotor kan net wat meer aan dan een voorwielmotor. Een middenmotor is vaak op elektrische transportfietsen te vinden. Deze motors zijn voor lange afstanden gemaakt en voor het fietsen van heuvels. Een middenmotor is krachtig waardoor deze vaak wel te horen is.