Glazen afscheidingswanden voor een luxe en chic kantoor

Bron: Qbiq.nl

De enige manier om een luxe en mooie kantoorruimte te creëren is door een open kantoorruimte. Een open kantoor is voor velen de nieuwe oplossing om meer ruimte te creëren. Het idee van een open kantoor lijkt in de eerste instantie heel spannend, tot de stemmen van collega’s je uit jouw concentratie halen. Een geheel open kantoorruimte is dus geen optie. Mensen hechten tegenwoordig veel waarde aan hun privacy, maar willen tegelijkertijd ook betrokken zijn. Als je met de vraag zit hoe je een open kantoor moet inrichten, maar tegelijkertijd rekening moet houden met de privacy en werkrust van het personeel, volgt hieronder meer informatie.

Glazen afscheidingswanden

In een open kantoor kan je niet vrij bewegen. Het is in het begin spannend omdat je kunt zien wat je collega’s doen, maar op de lange termijn zorgt het voor stress want je bent niet geconcentreerd bezig en het werk kan niet tijdig uitgevoerd worden. Hoe zou je ook vergaderingen houden met potentiële klanten of met andere afdelingen als je niet ten minste twee afgesloten ruimtes hebt. Je moet dus afscheidingswanden in het kantoor hebben. De beste en mooiste wanden van deze tijd zijn glazen afscheidingswanden.

Glazen afscheidingswanden zijn alles wat je moet hebben

Er zijn speciale reden waarom een kantoor glazen afscheidingswanden zou moeten hebben. Hieronder wordt uitgelegd waarom je voor een glazen kantoor zou moeten kiezen.

  • Glazen afscheidingswanden zijn energiebesparend

Door glazen afscheidingswanden te hebben in je kantoor komt er veel natuurlijk licht naar binnen. Er hoeven dus niet veel lampen geïnstalleerd te worden. Dankzij de glazen wanden kan je aan het einde van de maand een verlaagde energierekening verwachten.

Gemakkelijk te verplaatsen

Als je glazen wanden gebruikt kan je het kantoor elk jaar opnieuw inrichten. Deze glazen wanden kunnen namelijk gemakkelijk verplaatst worden. Natuurlijk zal je wel wat hulp nodig hebben van de installateur, je hoeft in ieder geval geen wanden open te breken en de bedrijfsvoering te stoppen omdat je ruimte nodig hebt voor de nieuwe groep mensen.

Als laatst: Een heel chic uitzicht

Het spreekt voor zich dat glazen wanden veel esthetischer zijn dan massieve muren. Een goed uitziend kantoor geeft een beter imago aan potentiële klanten, alsook een morele boost aan het personeel. Ga maar na wat de voordelen zijn van natuurlijk licht in een kantoorruimte. In een krappe ruimte acht uren zitten is uiteraard niet prettig voor de mentale gezondheid. Dus wat let je, ga voor glazen afscheidingswanden, het maakt het kantoor ruimtelijk, overzichtelijk en licht.