Goed geregeld voor de werknemer

Als bedrijf wil je natuurlijk het beste product of de beste dienst in jouw veld naar voren schuiven. En de kans is groot dat je met de tijd groeit en dus werknemers in dienst hebt om het bedrijf draaiende te houden. Om kwantiteit en kwaliteit te kunnen leveren, hebben werknemers een goede werkomgeving nodig. Zowel fysiek als mentaal. In deze blog geef ik wat tips hiervoor. Lees je mee?

Alles zoals het moet

In Nederland hebben we voor de verschillende sectoren basisregels opgesteld zodat rechten en eerlijkheid naar de werknemer gewaarborgd blijven. Deze staan vaak ook nog eens in het contract dat de werknemer tekent. Zorg ook dat dit er instaat of dat je hier met de werknemer over communiceert. De basisregels zijn de basisregels en daar moet je ten aller-allerminste aan kunnen voldoen, niet alleen voor de ethiek van je bedrijf maar je bent dat als mens ook verplicht aan de werknemer.

Een veilige werk omgeving

Zeker als je werknemers een risico nemen in hun vak, is het extra belangrijk dat hier opgelet wordt en dat het ook regelmatig gecontroleerd wordt. Dit kan extra werk opleveren, maar geloof mij dat dit het waard is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en men moet met een gerust hart aan de slag kunnen. Dit komt de producten of de diensten ook ten goede omdat de risico’s zover dat kan worden weggenomen en men zich dus niet hoeft laten tegen te houden.

Samen met collega’s

Ook de band van collega’s onderling is heel belangrijk. Dat heeft niet persé met een veilige werkomgeving te maken maar meer met een fijne. Als men plezier heeft op het werk komt dat het hele bedrijf ten goede. Goed, al die gezelligheid moet niet in de weg zitten, maar je snapt wat ik bedoel. Organiseer bijvoorbeeld eens per jaar een team-uitje vanuit het bedrijf.

Wagen van de zaak

Ook reizen van en naar locaties moet geregeld worden door het bedrijf om zo kosten van OV te dekken maar ook om werknemers zo meer flexibiliteit en daarmee mogelijkheid te geven om hun werk te doen. Vaak bieden bedrijven daarom leaseauto’s aan maar het bijhouden van een wagenpark is een dagtaak op zich. Gelukkig is dat geen reden om ervan af te zien want je kan samenwerken met Leaselinq en hen wagenparkbeheerder maken. Zij hebben dan al het contact over en rondom de lease-wagens. Zo heb je er geen omkijken meer naar en toch is het geregeld.