Voordelen van zakelijke opslag

Heb jij een eigen onderneming en moet je hiervoor voorraad aanhouden? Of heb je gewoon behoefte aan een extra opslagruimte? In dat geval is het goed om na te denken over verschillende opslagmogelijkheden. Je kunt uiteraard gebruik maken van je eigen woning, maar het is aan te raden om een officiële opslagruimte te huren. Hier beleef je meerdere voordelen aan. Deze blog bespreekt de voordelen die komen kijken bij opslagruimtes. 

Extra veiligheid

Ben je een startende ondernemer? Dan maak je natuurlijk op creatieve wijze gebruik van de middelen die je tot je beschikking hebt. Zo kan de studiekamer thuis dienen als de ruimte waar je de meeste bedrijfsactiviteiten uitvoert en zet je jouw persoonlijke laptop tevens in voor zakelijke doeleinden. Ook op het gebied van voorraad aanhouden, moet je slim en efficiënt denken. In Nederland komt het vaker voor dat startende ondernemingen voor het aanhouden van voorraden in de beginfase met name gebruik maken van het (woon)huis van de ondernemer. Zo dient de garage of kelder bij velen als opslagruimte voor bijvoorbeeld dropshipping. Dit brengt echter wel de nodige risico’s met zich mee. Indien een starter thuis voorraad aanhoudt, kan de kans op diefstal grote gevolgen hebben voor het bedrijf. Wanneer men gebruik maakt van een opslagruimte, kan men profiteren van extra veiligheid.  

Kosten minimaliseren

Als ondernemer ben je natuurlijk actief op zoek naar efficiënte manieren om doelstellingen te bereiken. Het is dan ook gewenst als je kosten kunt besparen. Dit kan je onder andere doen door een opslagruimte te huren. Een opslagruimte Den Haag of opslagruimte Amsterdam is goedkoper dan het aanschaffen van een geheel nieuw bedrijfspand. Daarbij komt dat als je een bedrijfspand koopt of huurt, je vastzit aan verschillende juridische plichten. Dit is niet het geval wanneer je een officiële opslagruimte huurt. Zo beleef je kostenvoordeel en heb je minder verplichtingen.  

Voor ondernemingen die seizoensgebonden voorraden aanhouden

Ligt de focus van jouw bedrijfsactiviteiten op een bepaald seizoen? In dat geval ben je niet de enige. Er zijn vele seizoensgebonden bedrijven. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan reisbureaus voor wintersportvakanties, ijssalons en festivals. Het komt erop neer dat een bedrijf enkel open is in bepaalde seizoenen. Daarom is het vaak ook alleen in deze periode nodig om voorraad aan te houden. Veel bedrijven kampen met hoge magazijnkosten die ze in de maanden dat ze niet actief zijn, niet kunnen dekken. Een opslagruimte huren is hier de perfecte oplossing voor. Je kunt namelijk de opslagruimte opzeggen zodra deze niet meer nodig is. Je betaalt in dat geval ook niet voor de maanden dat je geen gebruik maakt van de opslagruimte.