4 Ingrediënten die je echt in je keuken moet hebben

Niks is vervelender dan aan het koken zijn en zien dat je iets niet in huis hebt. Sommige producten zijn nou eenmaal essentieel om in de keuken te hebben. Als je een lange dag achter de rug hebt dan heb je wel zin in een heerlijke maaltijd. Als je er dan halverwege achter komt dat je iets niet hebt dan kan dit super vervelend zijn. Om dit te voorkomen hebben wij een aantal ingrediënten die jij altijd in huis moet hebben. Check dus zo nu en dan even of je dit nog in huis hebt en als het bijna op is zet het dan alvast op het boodschappenlijstje. Zo kun je altijd de heerlijkste maaltijden maken zonder er eerst nog voor naar de winkel te moeten. 

1. Kruiden en specerijen 

Zorg er als eerst voor dat je een groot assortiment aan kruiden en specerijen tot je beschikking hebt. Kruiden en specerijen zijn essentieel bij elke maaltijd. Hierdoor krijgt het eten meer smaak en dit is erg belangrijk. Zorg dat je kruidenla er overzichtelijk uitziet, zodat je snel weet wanneer iets op is en gehaald moet worden. Zo kun je tijdens het koken snel de lade opentrekken en kiezen welke kruiden en specerijen dit keer perfect passen bij het gerecht wat je aan het voorbereiden bent. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen en zorg ervoor dat je nooit net dat beetje extra smaak mist. 

2. Pasta en rijst

Iets anders wat altijd een plekje in de kast moet hebben zijn pasta en rijst. Heel veel gerechten zijn gebaseerd op één van deze twee en door dit altijd in huis te hebben voorkom je teleurstelling. Als je namelijk lekker een pasta wilt maken dan is het op de een of andere manier altijd zo dat je het belangrijkste ingrediënt vergeet. Door altijd pasta en rijst in huis te hebben weet je in ieder geval dat je de basis tot je beschikking hebt. 

3. Echte honing

Griekse producten kopen is nooit een slecht idee en zeker niet wanneer dit echte honing is. Echt honing kopen kan echt het verschil maken. Honing is een erg speciaal product en je wil hier de beste versie mogelijk van kopen. Alleen een echt expert kan je hiermee helpen. Er zijn veel verschillende soorten honing met ieder een hele eigen smaak. Zorg dus dat jij echte honing kopen en dit in huis hebt.

4. Azijn en olie

Als laatst is er in veel gerechten ook olie en azijn nodig. Heb hier dus ook een voorraad van, zodat je nooit zonder komt te zitten. Blijf dus goed je huis aanvullen en zet dingen op het boodschappenlijstje wanneer ze bijna op zijn.