Gezonde drankjes: Kombucha en Double Dutch Ginger Beer

Wil je graag een gezond drankje? Kies dan een keer voor bijvoorbeeld kombucha of double dutch ginger beer. Benieuwd naar wat dit is en waarom dit zo lekker is? We leggen het je allemaal uit!

Wat is Kombucha?

Kombucha is een drankje dat gemaakt wordt van thee, suiker en een SCOBY. SCOBY staat voor Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast. Dit zorgt ervoor dat Kombucha probiotica bevat, wat goed is voor je spijsvertering. Kombucha kan je vergelijken met yoghurtdrankjes: ze hebben allebei dezelfde probiotische effecten.

Het maken van Kombucha is niet heel moeilijk, maar het duurt wel even. Je moet ten eerste een SCOBY kweken, en dat duurt ongeveer twee weken. Daarnaast moet je ook suiker-thee maken, en dat moet circa een week afkoelen. Wanneer je de thee en de SCOBY hebt, kan je ze samen in een fles doen met wat water en suiker. Laat dit dan weer twee tot drie weken staan, zodat er fermentatie kan plaatsvinden.

Waarom Kombucha?

Waarom zou je Kombucha willen drinken? Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om Kombucha te drinken. Zo is het goed voor de spijsvertering, maar zou het ook helpen bij het afvallen en je energielevel verhogen. Ook wordt er gezegd dat Kombucha je huid kan verbeteren en je weerstand kan vergroten. Verder is Kombucha een lekker alternatief voor frisdranken of alcoholische drankjes, en bevat het minder calorieën dan bijvoorbeeld bier.

Double dutch ginger beer

Double dutch ginger beer is een ander gezond drankje. Het recept voor Ginger beer is heel simpel. Je moet alleen gember, citroensap, suiker en water in een pan doen en alles laten koken. Wanneer het afgekoeld is, kan je het in flessen doen en bewaren in de koelkast. Ginger beer wordt al sinds de achttiende eeuw gemaakt, maar in Nederland is het nog niet zo bekend. Het maken ervan is vergelijkbaar met het maken van Kombucha: je moet er wat tijd voor uittrekken, maar het resultaat is wel heel erg lekker! Ginger beer wordt vaak gebruikt in cocktails, maar je kan het ook puur drinken.

Ginger beer heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Zo helpt het bij de spijsvertering, vermindert het misselijkheid en kan het helpen bij een griep of verkoudheid. Ook zou ginger beer je weerstand kunnen vergroten. Het is dus zeker de moeite waard om ginger beer eens te proberen!

Kortom, Kombucha en Ginger beer zijn twee gezonde drankjes die je kunt drinken. Ze hebben allebei verschillende voordelen voor je gezondheid, dus waar wacht je nog op? Probeer ze vandaag nog!