Adopteer een plant of twee

Wil je meer gezelligheid in je huis, maar weet je niet zo goed hoe? Of wenste je weleens dat je vingers groener waren, maar is er in je kleine tuin of op je balkon simpelweg geen plek voor een groot gazon of een medium grote moestuin? Dan weet ik wellicht de oplossing, alhoewel eigenlijk iedereen dit advies zou moeten opvolgen: word een plantenouder! Adopteer een aantal binnenplanten en zie hoe snel je huis gezellig wordt, hoe snel je vingers groener worden en hoeveel gelukkiger jij bent. Een goede beginnersplant? Iets als een drakenbloedboom. Lees gauw mee!

Plantenadoptie 

Voordat je een drakenbloedboom óf iets anders in huis haalt, is het slim om eerst wat vooronderzoek te doen. Probeer het in dit geval te beschouwen als het adopteren van een huisdier; het is natuurlijk niet zó spannend, maar je haalt alsnog wel een levend iets in huis waarbij je moet weten wat je doet, anders gaat het mis. Doe dus wat onderzoek naar goede planten; planten die bij jouw vaardigheden als plantenouder passen, maar ook bij de omgeving waarin je de planten wil laten groeien. Vraagt een plant bijvoorbeeld om veel direct zonlicht, en heb jij overdag amper lichtinval waar je woont? Of ben je doordeweeks lange dagen weg, en kan je je planten dus niet drie keer per dag water geven? Dit zijn allemaal overwegingen om te maken voordat je de planten kiest die je in huis gaat nemen, en deze vragen zullen je ook leiden naar de binnenplanten van je dromen. 

 

De drakenbloedboom

 

Laten we je onderzoek vast een start geven met een plant die goed is voor beginnende plantenouders; de drakenbloedboom. Ook wel de dracaena genoemd, de drakenbloedboom is een bekende kamerplant. Het draagt die bijnaam omdat bij sommige sub soorten van de plant de bladeren bloedrood kunnen kleuren onder bepaalde omstandigheden. De dracaena is erg populair om het boomachtige karakter; de bruine stam met de weelderige bladeren geven de plant een uniek karakter. Hij is mooi om naar te kijken en fleurt elke kamer op, en is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Het is een schaduwplant die maar één keer water nodig heeft per drie tot zes weken, en alleen als de grond bij de plant droog aanvoelt. Als de bladeren droog en geel worden, krijgt hij te veel water.

Veel plezier met je nieuwe familieleden en je groene vingers, jij plantenouder!