Alles wat je moet weten over gellak 

Een hoop vrouwen beginnen al op een jonge leeftijd met het dragen van make-up. Er zijn een hoop verschillende soorten make-up die je kan gebruiken. De ene soort is populairder dan de andere. De kans is groot dat je wel is make-up op hebt gedaan en dus gebruik hebt gemaakt van nagellak, oogschaduw en concealer. Naast deze soorten make-up zijn er nog talloze soorten te bedenken en ook deze zijn weer onder te verdelen in verschillende categorieën. Make-up is te verkrijgen in verschillende kleuren en ook verschillen de soorten make-up altijd in kwaliteit. Ook bij gellak is dit het geval.

 

Wat is gellak nou eigenlijk?

Iedereen heeft waarschijnlijk wel vaker gebruik gemaakt van nagellak. Gellak is een lak die gedroogd wordt onder een UV-lamp en daardoor langer blijft zitten dan normale nagellak. Ook wordt de wat hardere gellak gebruikt om nagels langer te maken. Er is een groot aanbod aan verschillende gellak kleuren waar jij je nagels mee kan laten lakken. Welke kleuren verkrijgbaar zijn bij de nagelsalon is erg moeilijk te bepalen en daarom kan je het beste contact opnemen met een nagelsalon. Als je zelf je nagels wilt lakken dan kan je ervoor kiezen om zelf nagellak bij een winkel aan te schaffen.

 

Wat is shellac?

Shellac is een variant van pink gellac die tussen de nagellak en gellak in zit. Shellac heeft een hoop eigenschappen van gellak, maar doordat er hier ook oplosmiddel in zit is het vaak dunner dan normale gellak. Ook nagellak bevat oplosmiddel en is hierdoor bovendien ook een stuk makkelijker te verwijderen dan de normale gellak.

 

De verschillen tussen gellak en nagellak

De gewone nagellak gaat na een paar weken erg slijten. Nadat dit gebeurt, gaat het van je nagels afkomen en eigenlijk is het op dit moment de bedoeling dat je de rest van je nagellak er ook af haalt. Vervolgens kun je deze weer opnieuw lakken. De nagellak kan anders dan de gellak gewoon in de normale lucht drogen. Er is hierbij dus geen UV-lamp nodig. Naast dat de gellak moeilijker droogt moet je er ook rekening mee houden dat je met het aanbrengen van de gellak een stuk langer bezig bent. Na het aanbrengen duurt het ook langer voordat de nagellak goed is gedroogd. Toch is het wanneer je lang gebruik hoopt te kunnen maken van de nagellak verstandig om ook gellak aan te brengen. Dit beschermt je nagels tegen viezigheid.