Cursussen en certificeringen voor bedrijfsfinanciering

Wil jij expert worden in finance en business management? Houd er rekening mee dat veel certificeringen online worden aanbevolen, maar de volgende drie zijn absoluut de beste. Je wordt ten zeerste aangeraden deze te volgen als je een expert in zaken doen wilt worden. Hier is een selectie van de beste cursussen en de specifieke verschillen.

CMA (Certified Management Accountant)

De CMA is een certificering die wordt afgegeven door het American Institute IMA (Institute of Management Accountant). Deze certificering is een echte must voor accountants en financiële professionals. Het vertegenwoordigt een belofte van expertise in strategisch en financieel beheer. Als onderdeel van de training wordt speciale nadruk gelegd op financiële planning, controle, analyse en beslissingsondersteuning. De cursus is gebaseerd op 3 hoofdpijlers, namelijk management, strategie en boekhouding.

De CMA is de afgelopen jaren het onderwerp geweest van grote afgunst, of het nu in Noord-Amerika, China of Rotterdam in Nederland is. Vandaag heeft de certificering meer dan 50.000 mensen wereldwijd behaald. Dankzij de CMA kunt u de bedrijfsvoering van het bedrijf efficiënt voeren. Naast het openen van de resultatenrekening moet dit namelijk leiden tot een analyse van kosten en opbrengsten. Het zal ook mogelijk zijn om op de hoogte te zijn van de duidelijke redenen voor de variaties in winstgevendheidsindicatoren elk jaar of zelfs driemaandelijks.

Power BI cursus

Het Power BI-programma helpt bij data-analyse en bij het beheren van financiële resultaten vanuit een volledig meeslepend perspectief. De cursus is interactief door middel van grafieken en tabellen. Dankzij de Power BI-cursus ben je in staat om relevante data te publiceren via handige rapporten en dashboards.

Net als de elementen van het Power Platform presenteert Power Bi zichzelf als een tool voor naadloze integratie. Het biedt tal van cloud- en on-premises gegevensbronnen, evenals verschillende andere gegevenssubplatforms. Dit gebeurt door ticketing van een connectorbibliotheek.

MBA (Master Bedrijfskunde)

Dit diploma wordt uitgereikt aan studenten van een zeer hoog niveau in administratie en bedrijfsbeheer. Was de MBA oorspronkelijk bedoeld voor ingenieurs die een managementopleiding wilden volgen, nu is dat niet meer het geval. Deze certificering is al gericht op meer technische profielen met een bepaald aantal jaren beroepservaring. De MBA ondersteunt disciplines zoals financiële auditing, financiën, strategisch management en marketing. Als je succesvol wilt zijn als expert, volg dan deze end-to-end cursus. Dankzij een betere monitoring zorgt u voor een beter beheer van uw bedrijf.

Elk van deze cursussen/opleidingen biedt je een schat aan kennis en informatie, zodat jij het helemaal gaat maken als financieel ondernemer in de zakenwereld!