De vier D’s voor jouw horecazaak

Wanneer je een horecazaak opent, wil je uiteraard dat dit goed loopt. Misschien begin je net met je eigen zaak of heb je een tent die al wat langer open is, toch kan het zo zijn dat je de boel een beetje wilt vernieuwen. In deze blog vertel ik je over de 4 d 's die je in je hoofd kunt houden als je met zo’n project voor vernieuwing bezig gaat in jouw horecazaak. Lees je mee?

De Dromen

Allereerst gaan we het over de dromen hebben. De dromen zijn als het ware de plannen die je hebt voor jouw horecazaak. Wat wil je ermee bereiken, wat wil je de omgeving bieden en hoe denk je dat te gaan doen? Vaak nemen we dit soort dingen ook op in het bedrijfsplan maar bij de dromen mag je ook nog wel iets verder denken. Op die manier stijg je boven het ultra praktische uit en komen er soms meer creatieve ideeën bovendrijven.

De Doelgroep!

Wanneer je de vernieuwing in je horecazaak wilt doorbrengen, heb je de doelgroep die jij hebt in acht houden. Je kan natuurlijk alles veranderen maar dit kan ook afschrikken of andere mensen aantrekken dan je misschien wenst. Kijk dus naar wat jouw doelgroep leuk vindt en nodig heeft in de omgeving en speel daarop in.

Het Design

Het design heeft daar ook veel mee te maken. En hippe tent zal ander publiek aantrekken dan een bruin café. Maar dat betekent niet dat het de wereld hoeft te kosten. Ga samen met een interieurontwerper aan de slag of stel zelf een stijl samen voor jouw horecazaak. En zoals ik zei, hoeft dat niet allemaal nieuw aangeschaft te worden. Je kan tweedehands een cafe tafel kopen . Cafe tafels tweedehands vind je trouwens op de website van super-seat.com.

De Dagelijkse gang van zaken

Om te weten wat je uiteindelijk kan verwachten van de vernieuwing. Is het belangrijk om de dagelijkse gang van zaken in jouw horecazaak te analyseren. Zo zie je wat er nu gebeurt en wat je anders zou willen hebben of wat je juist wil behouden zodra de vernieuwing is doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan openingstijden, de menukaart of zelfs feestjes die je In de horecazaak organiseert. Wat past nu bij dit nieuwe imago en wat kan er eigenlijk weg? Vind je het lastig om dit te bepalen? Check dit dan af en toe met vaste gasten, dat kan enorm helpen.