Heb je al van deze nieuwe sporttrend gehoord?

Sportfanaten opgelet: een nieuwe sport maakt zijn opmars in Nederland. Padellen wordt steeds populairder in ons land en dat is niet gek: de sport kent namelijk ontzettend veel voordelen. Lees in dit blog waarom padel zo leuk is om te spelen en waarom het de laatste tijd ontzettend populair geworden is!

Wat is padel?

Padel is een teamsport die vooral gespeeld wordt met vier personen, hoewel het ook mogelijk is om het met twee mensen te spelen. De meeste mensen zien padel als een mix tussen tennis en squash. Padel wordt gespeeld op een baan van tien meter breed en twintig meter lang, en je speelt het met een racket en een padelbal. Het padelveld wordt omringd door wanden die een combinatie zijn van glas en een hekwerk. Deze wanden zijn een belangrijk onderdeel van het spel, omdat de bal ook via de glazen wand gespeeld kan worden. De puntentelling van padel is tevens gelijk aan dat van tennis. 

Waar kun je het beste padellen? 

Je kunt in Nederland tegenwoordig op heel veel plekken padellen. Door het hele land zijn locaties gevestigd waar je kunt spelen, zowel indoor als outdoor. Padel Sloterdijk is één van mijn favoriete locaties omdat je hier hele fijne indoor banen beschikbaar hebt, en er een bar is waar je achteraf met elkaar nog even de dag kunt afsluiten. Voor iedereen die niet in Amsterdam woont raad ik bij ThePadellers padel spelen in Hoorn erg aan. Naast dat je ook daar een balletje kunt slaan op één van de zes indoorbanen, worden daar ook regelmatig leuke padel evenementen georganiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het spelen van een competitie of meedoen aan een padeltoernooi. 

Hoe word je padelkampioen?

Ben je net zo enthousiast over padel als wij? Dat begrijpen we! Het is een enorm leuk spel en je kan er behoorlijk competitief van worden. Heb jij de ambitie om écht goed te worden in padel en wil je al je vrienden en vriendinnen verslaan? Dan raden wij je aan om heel veel te oefenen, én padel lessen te nemen bij een professionele club. Als je kiest voor padel lessen leer je trucjes die jouw vrienden nog niet kennen en sla je ze zo van het veld af. Bij alle locaties van ThePadellers is het ook mogelijk om lessen te volgen, dus twijfel niet te lang en schrijf je in!