Dit is waarom jij NU met backlinks voor je website aan de slag moet

Ben je ondernemer met een eigen website, maar blijven de websitebezoekers weg? Misschien herken je het wel: je hebt enorm veel tijd gestoken in het (laten) maken van een mooie, snelle website. Je vult je website actief met kwalitatief goede content, de juist geplaatste CTA’s, je draait misschien af en toe wat advertenties, maar tóch weten klanten je website niet te vinden.. Hoe komt dit? Een mogelijke oorzaak is dat een belangrijk onderdeel van de SEO voor jouw website niet op orde is: de backlinks. Ben jij benieuwd wat backlinks zijn, hoe backlinks werken en hoe je aan backlinks komt? Lees dan snel verder.

Wat is een backlink?

Een backlink is een linkje op een externe website die doorverwijst naar jouw eigen website. Hoe meer backlinks jij hebt, hoe beter Google jou op een aantal belangrijke zaken zal waarderen. Heb je veel goede backlinks? Dan zul je dus hoger gaan ranken in Google.

Waarom is een goede backlink belangrijk?

Een goede ranking in Google is van groot belang voor iedere ondernemer. Rank je hoog in Google? Dan sta je dus op organische wijze hoog in de zoekresultaten. Hoe beter je ranking wordt, hoe dichter je in de buurt komt van de eerste pagina met zoekresultaten. Dat is belangrijk, want zo’n 75% van de mensen klikt niet verder dan de zoekresultaten op de eerste pagina. Eindig je dus op pagina 3 bij de zoekresultaten in Google? Dan zul je weinig organisch bereik behalen via Google. Het verbeteren van je positie in de zoekresultaten van Google, doe je door middel van zoekmachine optimalisatie. Hier is het verzamelen van SEO backlinks een essentieel onderdeel van. 

Wat is een goede backlink?

Een goede backlink is een backlink van een kwalitatief hoogwaardige website met autoriteit en veel bezoekers. Hoe beter Google de website beoordeelt die een backlink naar jouw website plaatst, hoe hoger Google de backlink zal waarderen. Ook is het belangrijk dat de linkende website relevant is voor jouw website. 

Hoe kom je aan backlinks?

Het verzamelen van backlinks is een proces wat veel tijd kost en waarmee je eigenlijk nooit klaar bent. Dit proces heet linkbuilding. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken:

  • Het plaatsen van kwalitatief goede content om de kans te vergroten dat mensen uit zichzelf naar jouw website zullen verwijzen

  • Het vragen van websitebeheerders om een linkje te plaatsen naar jouw website

  • Een professioneel SEO marketing bureau inschakelen om de linkbuilding voor je op te pakken  

  • Zelf weblinks plaatsen op websites, zoals startpagina’s of op Wikipedia.