Geld verdienen aan je huis? Dit zijn de beste tips!

Wil je besparen op je vaste lasten, een passief inkomen opbouwen of ben je huiseigenaar en ben je op zoek naar slimme manieren om meer te halen uit je woning? Dan is deze blog je op het lijf geschreven. Hier lees je namelijk de beste tips en tricks om geld te verdienen aan dat wat je al hebt: je eigen huis! Ben je benieuwd op welke slimme manieren jij geld kunt verdienen of besparen met je woning? Lees dan snel verder!

Zonnepanelen op het dak plaatsen

Een gemakkelijke manier om geld te verdienen aan je huis, is door je huis een nieuwe functie te geven: het opwekken van energie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zonnepanelen op je dak te laten plaatsen. Dit is in eerste instantie een investering, maar wel een investering die zich maandelijks terug zal betalen door een flink lagere energierekening! Zeker met de huidige hoge energieprijzen is dit natuurlijk geen overbodige luxe.

Gebruik een zonneboiler

Wil je écht flink gaan besparen op je energierekening? Overweeg dan eens een zonneboiler. Door een zonneboiler in huis te installeren, kun je het water wat door jouw gezin gebruikt wordt, verwarmen door middel van zonne-energie! Hiermee kun je tot wel 50% besparen op de kosten van het verwarmen van water. 

Verhuur een kamer  

Heb je een kamer over in huis? Overweeg deze dan eens te verhuren aan expats of aan een student. Hiermee help je expats en studenten hun weg te vinden op de lastige woningmarkt en houd je er zelf ook nog eens een leuk zakcentje aan over! 

Ga je op reis? Verhuur je huis

Ben je een langdurige periode van huis? Dan kun je natuurlijk ook je eigen huis verhuren. Verblijd een ander tijdelijk met een goed onderkomen in jouw woning en vang zo de vaste lasten van je woning (of meer) op. Dit is een ideale manier om je huis aan te houden terwijl je op reis gaat, zonder dat je dubbele kosten hoeft te betalen. 

Verhuur je vakantiewoning of tweede huis 

Zie je het niet zo zitten om je eigen huis te verhuren? Heb je een vakantiehuisje, of wilde je dit altijd al kopen? Dan is dit het moment! Je kunt dit vakantiehuisje (of een tweede huis) erg gemakkelijk verhuren aan anderen op de momenten dat jij niet in het huisje verblijft. Dit kun je doen via vele online platforms, in je eigen netwerk en zelfs bij partijen die je hierin volledig ontzorgen.