Een auto leasen in plaats van kopen

Het kopen van een auto is voor veel mensen simpelweg te duur. Zeker wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen kan dit flink oplopen. Daarom kiezen mensen er steeds vaker voor om een auto te leasen. Wanneer je een auto gaat kopen is het aankoopbedrag altijd relatief hoog. Daarnaast komen er echter nog veel andere zaken bij kijken, zoals het betalen van de verzekering van de auto, de belasting voor de wegen en ook zal er rekening gehouden moeten worden met kosten voor onderhoud. Uiteraard zal er ook nog betaald moeten worden voor de benzine. Per maand zullen hierdoor de kosten goed kunnen oplopen. Bovendien zijn bepaalde kostenposten vaak erg onzeker. Bij het onderhoud weet je bijvoorbeeld nooit wat er kan gebeuren en hoeveel het gaat kosten. Daarom vinden mensen het prettiger om te kiezen voor het leasen van een auto. 

 

Leasen 

Een auto leasen biedt namelijk meer zekerheid, vooral op financieel vlak. Door te kiezen voor een leaseauto zal je iedere maand dan ook hetzelfde bedrag gaan betalen. In dat bedrag zitten vaak de kosten voor de verzekering, onderhoud en de belasting inbegrepen. Op deze manier zal je dus alleen nog voor de benzine moeten betalen. Het is hierdoor een stuk overzichtelijker hoeveel je iedere maand zal moeten neerleggen voor de auto die je aan het leasen bent. Een leaseauto zorgt er bovendien voor dat je kan kiezen in welke soort auto je wilt gaan rijden. Hierbij zullen de prijzen per auto natuurlijk verschillen, maar deze verschillen zullen een stuk kleiner zijn dan de verschillen tussen aanschafprijzen van nieuwe auto’s. Het contract van de leaseauto en de duur daarvan kan je in overleg met de leasemaatschappij bepalen. 

 

Financial 

Op deze manier kan je de wensen en behoeften met de leasemaatschappij bespreken. Hierbij zal je ook kunnen bekijken welke variant van het leasen het beste bij jou zal passen. Er zijn namelijk meerdere manieren waarop je een auto kan gaan leasen. Als eerste is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen of de auto privé of op een zakelijke manier geleaset zal gaan worden. Onder deze twee categorieën zijn vervolgens veel verschillende opties waaruit gekozen kan worden. De financial lease is bijvoorbeeld een optie die mensen hierbij graag kiezen. Op het zakelijke vlak is dat vooral een aantrekkelijke optie, aangezien er een nieuwe auto geleaset kan worden. Aan het einde van het contract zal je de auto afbetaald hebben, waardoor je deze dan in het bezit zal hebben.