Pak je zonnebrand en zonnebril in

De basis van elke stranddag is goede bescherming tegen de zon. Smeer jezelf daarom regelmatig in met een hoge factor zonnebrand om verbranding te voorkomen. Ook een zonnebril is onmisbaar, deze beschermt je ogen tegen het felle licht en zorgt ervoor dat je zonder te knijpen van het uitzicht kunt genieten. Kies voor een zonnebril met UV-bescherming, zo weet je zeker dat je ogen goed beschermd zijn. En voor de actieve strandgangers onder ons, overweeg eens een fietsdrager voor je autorit naar de kust, zodat je ook op de fiets de omgeving kunt verkennen.

Niet te missen: comfortabele en stijlvolle strandkleding

Zwemkleding die goed zit, is belangrijk voor een ontspannen dag. Of je nu kiest voor een bikini, badpak of zwembroek, zorg dat je je er comfortabel in voelt. Daarnaast is het slim om luchtige kleding mee te nemen voor wanneer je een wandeling maakt of als je naar een strandtentje gaat. Een linnen broek of een katoenen jurkje zijn perfect voor over je badkleding.

Onmisbare accessoires voor een dagje strand

Een grote strandtas is ideaal om al je spullen in mee te nemen. Kies voor een tas waar makkelijk een strandlaken, een goed boek en natuurlijk die strandstoel inklapbaar lichtgewicht in passen. Kies voor een tas waar makkelijk een strandlaken, een goed boek en natuurlijk die strandstoel inklapbaar lichtgewicht in passen. Zo heb je alles bij de hand voor een relaxte dag op het zand. Waterdichte hoesjes voor je telefoon en camera zijn ook geen overbodige luxe; zo voorkom je waterschade en kun je toch mooie foto’s maken.

Blijf gehydrateerd en energiek

Neem voldoende water mee om gehydrateerd te blijven gedurende de dag. Een herbruikbare waterfles is duurzaam en houdt je drankje koel. Ook snacks zoals fruit, noten of granenrepen geven je energie en zijn makkelijk mee te nemen in je strandtas.

Bescherm jezelf tegen de zon

Naast zonnebrandcrème is een hoed of pet een goede manier om je gezicht te beschermen tegen de zon. Een parasol biedt schaduw voor als de zon op zijn sterkst is. Bovendien is het een geweldige manier om een plekje op het strand af te bakenen.