Het toepassen van camerabeveiliging in je winkelpand

Helaas komt het nog altijd veel voor, winkeldiefstallen, inbraken en soms zelf overvallen. Daders zien hun kans om een grote buit te slaan in de winkel, om hier vervolgens mee weg te kunnen komen. De materiële , maar vooral ook de emotionele schade zal erg lang te zien zijn bij de eigenaren of winkeliers, waardoor dit snel zou moeten stoppen! Het is natuurlijk erg lastig om te zeggen dat ongewenste personen geen bezoek meer zullen brengen aan de winkel, maar zijn er wel vele preventieve middelen aan te schaffen om dit zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. Vandaag zullen we gaan kijken naar camerabeveiliging. Hoe zorgt camerabeveiliging er nu voor dat er in jouw winkel nauwelijks narigheid ontstaat?

Houdt dieven en inbrekers buiten de deur!

Wanneer je camerabeveiliging toepast in je winkelpand, brengt dit vele voordelen met zich mee. Vele winkeliers laten duidelijk merken dat er zich camerabeveiliging bevindt in het pand, wat vooral te zien is aan de borden die zich bij de ingang van het pand begeven. Op de ingang staan zichtbare camera’s gericht, waardoor vele inbrekers niet hun slag durven te slaan. Het feit dat de camera’s alle handelingen vastleggen zal de meeste daders afschrikken, waardoor jij geen overlast zult hebben in de winkel!

Verschillende soorten beveiligingscamera’s

Er zijn vele verschillende beveiligingscamera's te vinden die je kunt installeren voor een juiste camerabeveiliging. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om dome camera’s op te hangen, beveiligingscamera’s die zich bevinden in een bol. Het voordeel hiervan is, sid at de richting van de camera niet te zien is. De dader weet dus niet aan welke kant hij gefilmd zal worden.

Een andere optie is om verborgen camera’s te plaatsen. Inbrekers, winkeldieven of andere ongewenste personen zullen niet door hebben dat je ze filmt, waardoor je de daders in de meeste gevallen duidelijk op beeld zult hebben.

Infraroodcamera’s zijn ook erg populair onder de camerabeveiliging. Infraroodcamera’s leggen namelijk alle handelingen – vooral in het donker – erg goed bast. Door het maken van een juiste combinatie zul je de daders dus altijd goed op beeld hebben, waarmee je over genoeg bewijsmateriaal beschikt voor een aangifte.

Het opsporen van winkeldieven en inbrekers

Het is natuurlijk altijd te hopen dat de camera’s op zich de ongewenste personen al afschrikt, maar voelt niet iedereen zich aangesproken op deze attendering. Sommige inbrekers zullen alsnog hun slag slaan, terwijl jij d.m.v. de juiste camerabeveiliging alles op beeld hebt zullen staan. 

Met de beelden is er bewijs en ook direct een duidelijk signalement voor de aangifte. De politie zal onderzoek doen naar de beelden, om vervolgens de daders te kunnen opsporen. Met camerabeveiliging zul je dus altijd beschikken over beelden en schrik je hopelijk de meeste ongewenste personen af, waarna je gemakkelijk actie kunt ondernemen wanneer er zich wel iets afspeelt in het pand!