De lekkerste koffiebonen

Koffie is voor veel mensen iets enorms vanzelfsprekends, toch is dit niet helemaal waar. De koffie wordt tenslotte niet gemaakt in de koffieautomaat op het werk, maar deze heeft al een een hele reis afgelegd voordat deze in een koffiemok eindigt. Het is daarom ook enorm mooi om te zien hoe een koffiebonen ontstaat en afhankelijk van jouw smaak kan de lekkerste koffieboon uit een specifiek land komen. Belangrijk bij koffiebonen is vooral het klimaat. Niet elk continent of elk land is even geschikt om koffiebonen te laten groeien. Mocht dit wel het geval geweest zijn, dan had elk land wel een aantal grote koffieplantages gehad. Voor de smaak is het van groot belang dat de temperatuur en de conditie waarin de koffiebonen groeien optimaal zijn. Waar volgens kenners de lekkerste koffiebonen vandaan komen en dus ook het beste klimaat hebben, daar vertel ik je graag iets meer over!

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika wordt ook wel gezien als het valhalla voor koffiebonen. Brazilië is bijvoorbeeld de grootste koffieproducent van de wereld en staat bekend om zijn Arabica en Robusta koffieboon. De bonen staat daarnaast bekend om hun zoete smaak en zijn daarom favoriet door heel de wereld. Ook Colombia is een land die goede koffiebonen voortbrengt. De bonen zijn iets minder zoet, maar staan wel weer bekend om hun stevigere smaak. Een leuke om te benoemen is het land Honduras. Honduras staat weer bekend om zijn ambachtelijke koffie. Het land kent een aantal koffieproducenten die allemaal weer een eigen unieke smaak willen creëren. Uit dit land zul je dus altijd speciale koffie krijgen!

Afrika

Het klimaat in Afrika is ook uitermate geschikt om koffiebonen te produceren. Kenia is misschien wel het bekendste land hiervan. Het land staat bekend om zowel zijn zure als zoete koffiebonen en is hiermee echt een unieke productent op het gebied van koffie. De herkenbare smaak van zure besjes wordt door de kenners als uniek en zeer smaakvol beschouwd. Ook Tanzania heeft een plekje op het lijstje van landen die hele goede koffie produceren. Het land produceert koffiebessen die maar één koffieboon bevatten. Normaal gesproken zijn dit er twee per koffiebes, maar dit land produceert op een compleet andere manier. Door de vreemde eend in de bijt te zijn brengt de koffieboon een unieke zoete smaak met zich mee. 

Naast bovenstaande continenten en landen zijn er nog een groot aantal landen te noemen die goede koffie produceren. Uiteindelijk zal het afhangen van eigen voorkeur en smaak. Ben jij erover uit wat voor jou de lekkerste koffiebonen zijn? Laat het me dan zeker weten!