Krap bij kas? Zo bespaar je geld

Je bent niet de enige die af en toe wat geld moet besparen. Vrijwel iedereen herkent dit punt en zal met zijn budget voor de maand af en toe niet helemaal lekker uitkomen. Je moet dan dus gaan nadenken over waar je op wilt en kunt besparen. Zelf maakte ik dit mee toen ik de kans kreeg om mijn huurwoning te gaan kopen. Nadat ik er een jaar had gewoond, kreeg ik een brief met de mededeling dat de woningen verkocht gingen worden. Gelukkig kwam ik daar zelf in aanmerking voor, maar ik moest wel veel regelen om de hypotheek rond te krijgen. Ik zou flink moeten besparen om alles te kunnen regelen, waardoor ik op zoek ben gegaan naar wat tips. Die tips deel ik graag met iedereen die ook moet besparen. Vaak denken mensen namelijk aan besparen op de boodschappen, maar er zijn veel andere dingen die goedkoper kunnen waar je misschien minder snel aan denkt.

 

Hier kun je op besparen

Je hebt waarschijnlijk een nieuwe telefoon met abonnement, wel zo makkelijk toch? Maar heb je die 10 gigabyte en onbeperkt bellen wel echt nodig? Zelf merkte ik dat ik altijd heel veel MB’s en belminuten over hield, waardoor ik mijn abonnement heb aangepast naar een kleiner bereik. Ook hoef je niet persé een nieuwe telefoon te kopen van duizend euro wanneer je abonnement verloopt, met een sim-only abonnement kan jouw telefoon nog prima mee voor een klein bedrag per maand. En dan de verzekeringen; het is niet het leukste klusje om uit te zoeken maar vaak kan jouw verzekering goedkoper. Sluit je autoverzekering en zorgverzekering over en kijk per jaar wat het beste bij jou past. Verder kun je eens uitzoeken waar je allemaal lid van bent en welke kosten je hiervoor maakt. Heb je een sportschoolabonnement waar je nooit gebruik van maakt of krijg je iedere maand dat magazine dat je uiteindelijk toch nooit leest, zeg deze abonnementen dan op. Spullen die je niet meer gebruikt kun je proberen te verkopen via Marktplaats, zo verdien je er ook nog een leuk zakcentje mee.

 

Voertuigen verkopen

Merk je dat je alsnog niet genoeg geld bespaart, dan kun je op zoek gaan naar spullen die je kunt verkopen om daar weer wat geld mee te verdienen. Heb je bijvoorbeeld veel merkkleding dat je niet meer draagt, verkoop dit dan op tweedehands platformen. Wil je het groter aanpakken, dan kun je bijvoorbeeld je auto of motor verkopen wanneer je hier niet veel gebruik van maakt. Bij OSW kun je jouw motor binnen enkele minuten aanmelden voor de verkoop, je ontvangt dan binnen 24 uur een vrijblijvend bod. Als je de deal hebt gesloten wordt de motor opgehaald, betaald en gevrijwaard. Hierdoor kun je de motor zonder gedoe verkopen en heb je weer wat geld verdiend.