Kunstaas voor verschillende vissen: de beste keuze voor sportvissers

Sportvissen is een ontspannende activiteit die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en geslachten. Voor een succesvolle viservaring is het belangrijk om de juiste uitrusting te hebben, waaronder een goede hengel en beetmelders set. Maar een cruciaal onderdeel van sportvissen is het kiezen van het juiste kunstaas. Iedere soort kunstig nagemaakt aas is weer geschikt voor een anderes soort vis. Het is dus verstandig om te bepalen op welke vissoort je wilt vissen voor je nieuw kunstaas gaat aanschaffen. De medewerkers van Fauna Hengelsport kunnen je hierin adviseren. Je kunt een bezoek aan de winkel in Raamsdonksveer brengen, maar je kunt deze zaken ook online bestellen.

Welk kunstaas voor welke vis?

Sportvissers kiezen graag voor vissen als baars, snoek, forel en karper. Met de VISpas kun je (bijna) overal heerlijk vissen en ontspannen langs de waterkant. Maar wat is de beste tactiek voor het vangen van deze vissen?

Baars

Voor het vissen op baars wordt aangeraden om te kiezen voor kunstaas zoals spinnerbaits of softbaits. Deze kunnen worden gevist met een lichte tot middelzware hengel en zijn gemakkelijk te manoeuvreren.

Snoek

Snoek heeft de neiging om groter en krachtiger te zijn dan baars. Ook heeft snoek zeer scherpe tanden. Je hebt voor het vissen op snoek een sterkere hengel nodig en een kunstaas dat bestand is tegen die scherpe tanden. Voor snoek kiezen de meeste sportvissers voor jerkbaits, swimbaits of crankbaits.

Forel

Voor het vissen op forel kun je het beste gaan voor kleine spinnerbaits of kunstaas met een natuurlijke look zoals de Rooster Tail. Forellen zijn namelijk erg selectief als het gaat om het kiezen van hun voedsel, dus het is belangrijk om iets te kiezen dat lijkt op wat ze in het wild zouden eten.

Karper

Het vissen op karper vereist een iets andere aanpak dan het vissen op roofvissen. Voor karper kun je het beste kiezen voor boilies, dit zijn balletjes gemaakt van deeg die speciaal zijn ontworpen om karper aan te trekken. Daarnaast zijn pellets ook populair, deze hebben een hoog eiwitgehalte en zijn voedzaam voor de karper.

Heerlijk ontspannen en genieten

Steeds meer mensen, mannen, vrouwen én kinderen, genieten van de ontspanning van het sportvissen. Hoe fijn is het om te kunnen ontspannen langs de waterkant? Er zijn veel visclubs in Nederland waar je mee kunt doen in een competitie. Maar het is niet altijd nodig om je daarbij aan te sluiten. Gewoon met je hengel in het riet of op een bootje zitten en wel zien wat je vangt is voor veel mensen de ultieme ontspanning.