Zorg dat je tijdens jouw reis geen vervelende ziektes op kan lopen

Op vakantie kunnen gaan is uiteraard fantastisch om te doen. Tegelijkertijd wil je er ook voor zorgen dat je dit op een veilige manier kan doen. Wanneer je een verre reis kan maken is het soms mogelijk dat je in contact kan komen met verre ziektes. Deze virussen of bacteriën kunnen in bepaalde gevallen een grote impact hebben op jouw dagelijks leven. Het is dan ook aan te raden om jezelf te beschermen tegen deze ziektes. In continenten als Afrika, Azië en Zuid-Amerika is het mogelijk dat bepaalde ziektes nog aanwezig zijn die we in Europa niet vaak meer tegenkomen. Daarom kan het verstandig zijn om te kiezen voor bepaalde varianten van de reisvaccinaties. Hierdoor voorkom je dat je ernstig ziek kan worden tijdens het maken van jouw verre reis. Zo kan je vooral gaan genieten van jouw vakantie. 

 

Hepatitis B vaccin

Het is dan ook onder andere mogelijk om een reisvaccinatie te nemen tegen hepatitis B. Hepatitis B is een ziekte die je zeker niet op wil lopen. Dit kan dan ook vervelende gevolgen hebben voor jouw gezondheid. In ieder geval zou je zal jouw reis flink in de soep lopen wanneer je te maken krijgt met hepatitis B tijdens jouw vakantie. Dit is namelijk een ontsteking aan de lever. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door een virus dat je op kan lopen. Wanneer je in aanraking komt met bloed of seksuele zaken die besmet zijn met hepatitis B, is de kans aanwezig dat je dit ook op kan lopen. De ontsteking aan de lever kan daarbij vervelende symptomen opleveren. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een vaccinatie tegen hepatitis B.

 

De buiktyfus inenting

Om te voorkomen dat je ernstig ziek kan worden met een vervelend virus, is het aan te raden om ook voor buiktyfus een reisvaccinatie te nemen. Hierdoor voorkom je dat je tijdens jouw vakantie besmet kan worden en last kan krijgen van buiktyfus. Buiktyfus is daarbij een ziekte die binnen Europa niet vaak meer voorkomt. Toch zijn er wel degelijk locaties waar je deze ziekte nog steeds op kan lopen. Door een variant van de salmonella bacterie is het mogelijk om buiktyfus op te lopen. Vooral in Azië is de kans groter dat je te maken kan krijgen met buiktyfus. De bacterie kan onder andere verspreid worden door de ontlasting. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat je te maken kan krijgen met buiktyfus met het gebruik van een vaccinatie.