Trends of tijdloos: laat je inspireren door verschillende raamdecoratie 

 

Weet je wat ik wel zou willen zijn? Geen bloemetjesgordijn in ieder geval. De industriële look in het interieur kent nu al een paar jaar een groeiende lijst aan volgelingen. Steeds meer en meer mensen worden fan van het strakke design waarbij onderdelen die bijna ‘fabriek-achtig’ lijken worden gecombineerd met huiselijke, warme elementen die karakter geven aan de woning. Mensen zoeken ook steeds meer de randjes op in de voltooiing van hun industriële look en vinden het dan bijvoorbeeld mooi om de ouderlijke vormen van het huis onaangeroerd te laten. 

Komen en gaan? Of écht voor altijd hip

Allemaal heel erg leuk dat industriële uiterlijk, maar wat nou als het een trend is en het over een paar jaartjes weer overwaait. Heb je net je hele woning omgegooid en je bloemetjesgordijn de deur uitgedaan, wordt het net weer trendy. Natuurlijk kan er niemand wat vertellen over welke trends over een paar jaar uit de mode zijn en welke juist blijvend zijn of over een tijd weer terugkomen. Wat we je echter wel op een briefje kunnen geven, is dat de industriële look een mooie kans met zich meebrengt: de raamdecoratie die bij deze trend hoort, is namelijk tijdloos!

Basistinten zijn de ‘way to go’

Het industrieel uiterlijk schreeuwt echt om raamdecoratie met basistinten. Dit zodat de rest van de woning zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Het moet echt een beetje het idee opwekken dat je in een ‘huiselijke fabriek’ terecht bent gekomen. Denk hierbij dus aan zwarte, witte of grijze tinten die zo min mogelijk afleidend zijn. Wanneer je dan al helemaal mee wilt doen met deze trend, en je wilt bijvoorbeeld de vormen van het gebouw waarin je woont zo min mogelijk aanpassen, is het handig als de raamdecoratie een beetje mee kan gaan met de ‘knikjes’ in je woning. 

De ruwe vormen van je woning omarmen 

Plisse gordijnen op maat zouden daarbij een perfecte set raamdecoratie zijn voor je woning. Ramen die bijvoorbeeld in een hoek vallen, zijn vrij moeilijk te decoreren. Dit omdat er dan altijd nog wel een beetje licht aan de zijkanten van de raamdecoratie valt. Met plisségordijnen op maat kun je preciezer werken zodat je alsnog de mate van zonlicht kunt bepalen in je woning. Ook is de look van deze gordijnen lekker rustig en dat beantwoordt juist helemaal de trend die we bespreken.