Hoe verzorg je je gezicht op de juiste manier?

Er zijn tegenwoordig veel huidverzorgingsproducten op de markt die allemaal wel een probleem oplossen. Om deze reden is het moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. Tevens zijn er vele verzorgingslijnen op de markt, zoals zo skin health. Iedere huidverzorgingslijn is gericht op een ander huidtype en heeft een andere samenstelling. Het beste is om te kiezen voor een huidverzorgingslijn die natuurlijke en hoogwaardige ingrediënten gebruikt zonder aanvullende chemische stoffen of parfum. Deze cosmetica zorgt ervoor dat je huid dagelijks een therapie ondergaat zonder dat je iedere dag een schoonheidsspecialiste hoeft te bezoeken. Het hangt geheel van je eigen voorkeuren af aan welk soort ingrediënten je de voorkeur geeft. Ieder huidverzorgingsproduct en lijn staat bekend om andere soorten belangrijke ingrediënten en het is maar net waar jij en je huid zich fijn bij voelen.

De basis van je gezichtsverzorging

De basis van de verzorging van je gezicht en huid bestaat uit het dagelijks reinigen van je huid. Hier zijn speciale cleaners en zepen voor op de markt. Door gebruik te maken van deze reinigingsproducten zorg je ervoor dat alle afvalstoffen, toxines, stof en vuil verwijderd worden. Het beste kan je tweemaal per dag je gezicht schoonmaken, in de ochtend en in de avond. Het maakt niet uit of je wel of geen foundation en make-up gebruikt. Je huid goed reinigen is altijd belangrijk om deze in een optimale conditie te houden. Na het reinigen van je gezicht kiezen de meeste mensen direct voor een crème, maar het beste is om een lotion of toner te gebruiken om de pH-waarde van je huid in balans te brengen en te herstellen. Je gebruikt deze tonic, toner of lotion na het reinigen. Het is belangrijk dat deze producten uit dezelfde huidverzorgingslijn komen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je je huid naar de juiste pH-waarde herstelt. Let op dat je altijd een lotion of toner uitzoekt waar geen alcohol of parfum aan is toegevoegd. Een tonic zorgt ervoor dat je huid minder last heeft van irritatie, gevoeligheid, ontstekingen en droogte.

De laatste stap: een goede dag- of nachtcrème

Door te kiezen voor een goede nacht- of dagcrème zorg je ervoor dat je huid goed beschermd wordt tegen invloeden van de buitenwereld. De crème zorgt ervoor dat er genoeg vet (lipide) en vocht in je huid wordt gebracht. Afhankelijk van je huidtype kan je jezelf laten informeren over een geschikte dagcrème of nachtcrème voor je gezicht.