Waarom de mooiste kinderkleding uit Scandinavië komt

Heb jij (jonge) kinderen en ben je geregeld te vinden in de hippere kinderkledingzaken? Dan zul je vast al weten dat er veel Scandinavische kinderkledingmerken bestaan. In Scandinavië hebben ze ontzettend veel oog voor stijl, wat zich uit in prachtige, minimalistische ontwerpen. Ze zijn daar heel goed in het maken van simplistische kleding, maar dan met een knipoog. Je ziet bijvoorbeeld niet zo gauw kinderkleding Scandinavië met heel drukke of opvallende prints, of met veel verschillende kleuren. Scandinavische merken maken doorgaans gebruik van een veel ingetogener kleurenpalet, wat niet betekent dat ze geen krachtige kleurcombinaties maken. Zeker voor kinderkleding zul je vaak prachtige contrasten, maar eigenlijk geldt voor volwassen kleding hetzelfde.

Voorbeelden van kinderkleding uit Scandinavië

Ben jij ook fan van de ingetogen, maar sprekende ontwerpen uit het Noorden van Europa? Dan kun je in de webshop dailymonkeys.nl je hart ophalen. Daar verkopen ze namelijk een grote selectie kinderkleding uit Scandinavië, die allemaal gemakkelijk onderling met elkaar te combineren is. Het merk Molo bijvoorbeeld, dat kinderkleding in een funky, urban stijl maakt. Deze kleding is opvallend kleurrijk, maar zoals je zult zien zijn de kleurenpaletten heel gebalanceerd. De items zijn gemaakt van stoffen van zeer goede kwaliteit, en vaak met mooie accenten. Een gerimpeld randje aan de onderzijde bijvoorbeeld, of een apart kraagje.

Daarnaast verkopen ze ook het merk I Dig Denim. Ook dit merk is afkomstig uit Scandinavië, en staat garant voor zeer trendy kleding van goede kwaliteit.  Het merk focust op een milieuvriendelijke productie, een aspect wat naast stijl ook steeds belangrijker wordt voor de gemiddelde consument.

Tijdloze kinderkleding van goede kwaliteit

Als je kijkt naar de trends op het gebied van kinderkleding is het niet gek dat Scandinavische items steeds populairder worden. Deze zijn namelijk vaak van goede kwaliteit, en hebben een tijdloos design. Het fijne aan tijdloze items is niet alleen dat ze meerdere seizoenen (en zelfs jaren) kunnen worden gedragen, maar ook dat ze heel gemakkelijk onderling te combineren zijn. Juist doordat ze ondanks dat ze diverse kleuren gebruiken relatief ingetogen zijn kun je ze met zowel drukke items als onopvallende kledingstukken combineren. Misschien is dat wel de belangrijkste reden dat kinderkleding van dailymonkeys.nl zo populair is.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat wanneer je kinderkleding van goede kwaliteit koopt deze veel langer mooi blijft, zowel in de was als wanneer er intensief mee gespeeld wordt. Je investeert dus in een duurzame garderobe voor je kind, die zodra je kind niet meer zo hard groeit gerust voor langere tijd gedragen kan worden.