Hoe maak ik mijn lievelings-Poké Bowl zelf thuis?

Altijd al willen weten hoe je de lekkerste Poké Bowl van om de hoek zelf maakt, maar nooit aan toe gekomen omdat het zulk heerlijk weer was en afhalen toch altijd makkelijker was? Niet getreurd, hieronder staan tips om jouw lievelingsbowl helemaal zelf te maken.

Ieder jaar weer is de overgang van zomer naar herfst naar winter in Nederland telkens weer veel te snel. Het liefst haal je nog steeds elke week bij de Poké Bowl winkel op de hoek een heerlijke kom vol lekkers, die je dan samen met je vrienden, je date, je broer oppeuzelt in het park. Helaas zijn de donkere en koude dagen aangebroken en is het weer tijd voor stamppot en erwtensoep. Wist je nou maar zelf hoe je je lievelingsbowl in elkaar kon flansen! Dan zou je de hele winter nog de zomer in je bol kunnen houden door een Poké Bowl zelf te maken. Waarom je niet alsnog naar de winkel op de hoek gaat? Omdat de feestdagen er ook weer aan komen en al die cadeautjes ook nog gekocht moeten worden, dus hoogste tijd om je portemonnee een pauze te geven en zelf je bowls samen te stellen.

Waar moet ik beginnen voor mijn bowl?

Een grote tip voor als je al vaker een bowl hebt afgehaald is die ingrediënten te kopen en deze probeert na te bootsen. Het lekkerste is wel je bewust te zijn van de variaties in hoofd-ingrediënten, zoals te kunnen wisselen tussen vis, gevogelte, vlees en helemaal vegetarisch. Daarnaast zijn er talloze soorten groenten en fruit in de bowl te verwerken. Dat kan zowel met de spullen die je nog in je koelkast hebt liggen als met een hele rits aan lekkernijen zoals avocado, bosui, radijs, komkommer, zeewier, aubergine; ga zo maar door.

Hoe maak ik het nóg lekkerder?

Een van de niet-zo-geheime ingrediënten die jouw bowl helemaal afmaakt is de saus. De saus kan ook van alles zijn, maar een zoute of pittige saus zoals sriracha of wasabi-mayonaise maakt het helemaal af. Om het af te toppen zijn lente uitjes altijd een goede afmaker en sesamzaadjes niet te vergeten. Last but not least is het ook zeker van belang om een mooie kom uit de kast te pakken en die mooie stokjes die je van die ene vriend hebt gekregen uit Japan en er echt een feestmaal van te maken. Zo waan je je even in een andere wereld – een wereld van de zomer en verre reizen. Eet smakelijk!