Wil jij graag je vaarbewijs halen?

Droom jij ervan in je eigen bootje te kunnen varen? Dan heb je in veel gevallen een vaarbewijs nodig, want het is niet toegestaan om met motorbootjes te varen zonder een vaarbewijs opleiding gevolgd te hebben. Gelukkig betreft dit geen zeer ingewikkelde materie, en kun je het prima binnen enkele weken halen. Je zult er even voor moeten studeren, maar je kunt het vergelijken met het behalen van je theorie-examen voor je rijbewijs. Je moet immers alle regels op het water kennen, en bovendien weten wat alle borden betekenen. Bij een vaarbewijs opleiding leer je dit allemaal.

Online je vaarbewijs halen

Heb jij helemaal geen zin om klassikaal les te krijgen om je vaarbewijs te halen? Geen probleem, want je kunt ook gewoon een online vaarbewijs cursus volgen. Het enige waar je dan de deur voor uit hoeft is wanneer je daadwerkelijk op examen gaat. Dit zul je namelijk bij het CBR moeten doen, en daar kom je echt niet onderuit. Het studeren en de lessen kun je echter prima online doen. Sommigen zullen het fijn vinden om veel uitleg en begeleiding te krijgen, waar anderen zich de stom prima eigen kunnen maken aan de hand van een online cursus. Voor iedereen is er een geschikte optie, zodat je kunt leren op je eigen manier.

Welk vaarbewijs heb ik nodig?

Wil je een online vaarbewijs cursus gaan volgen? Dan is het slim om je eerst even in te lezen over de verschillende soorten vaarbewijzen, en welke je nodig hebt. Je kunt kiezen voor Vaarbewijs 1, waarmee je op kanalen, rivieren en meren wilt varen. Het Vaarbewijs 2 heb je nodig als je tevens op grote wateren zoals het IJsselmeer en de Waddenzee wilt varen. Bovendien moet je als je een boot langer dan 25 meter hebt tevens Vaarbewijs 2 hebben, ongeacht welk type water je ermee wilt bevaren. Ben je van plan puur voor je plezier met een klein bootje rond te varen? Dan is Vaarbewijs 1 meer dan genoeg!

Het genot van je eigen bootje

Het is niet voor niets een droom van velen om met een eigen bootje rond te varen. Het is ontzettend ontspannend, en je kunt er als je bedden aan boord hebt ook heerlijk mee op vakantie. Nederland is ontzettend veel mooie rivieren, kanalen en meren rijk, en dus mogelijkheden genoeg om op ontdekking te gaan. Stap 1 is je Vaarbewijs halen, stap 2 het uitzoeken van een mooie boot, en daarna is het enige wat je nog moet doen inpakken en wegwezen. Of je nu elke zaterdag enkele uren wilt gaan varen of wekenlang met de boot op vakantie wilt, de vrijheid die je voelt als je op het water bent is werkelijk onbetaalbaar.