Zo richt jij je huis chique in

Als je van een chique interieur houdt, ben je misschien bang dat dit heel veel geld moet kosten. Een interieur designer kost nogal wat en ook de meubels zijn vast prijzig. Maar wist je dat een chique interieur helemaal niet duur hoeft te zijn? En je hebt er niet eens een interieur designer voor nodig! Volg onderstaande tips en je hebt binnen no time een chique (en betaalbaar) interieur.

Luxe gordijnen

Gordijnen op maat zijn superbelangrijk in een chique interieur. Luxe huizen hebben vaak een hoog plafond en ramen waar meters gordijnen voor lijken te hangen. Je kunt dit effect ook in jouw huis creëren door de gordijnen zo hoog mogelijk op te hangen. Dit wekt de illusie dat jouw huis een veel hoger plafond heeft!

Laat de gordijnen met een plooi op maat maken en zorg dat ze net iets boven de grond hangen. Kies luxe stoffen en kleuren voor een extra chique effect. Ga bijvoorbeeld voor nachtblauwe verduisterende velours gordijnen voor in de slaapkamer. Voor de woonkamer kun je bijvoorbeeld gordijnen van een licht glanzende, grijze stof laten maken.

Houd het minimalistisch

Een andere tip voor een chique interieur is om het minimalistisch te houden. Denk maar eens aan de chique uitstraling van een hotel. Je ziet daar niet allerlei prullaria staan, maar het is juist heel rustig en clean. Zorg er daarom voor dat je jouw woning netjes en opgeruimd houdt. Kies bij het inrichten voor een luxe basis met een eye catcher en houd het daarbij. Hang bijvoorbeeld één groot schilderij aan de muur of zet één hele grote vaas neer met weelderige bloemen.

Werk met texturen en patronen

De basis van een chique interieur bestaat vaak uit een rustige basis met één of twee accentkleuren. Om te voorkomen dat het saai wordt, kun je wel met texturen en patronen werken. Koop bijvoorbeeld kussentjes met verschillende texturen voor op de bank. Voor op de muren kun je behang kiezen met een patroon in dezelfde kleur. Dit zorgt ervoor dat het interieur niet vlak wordt en een luxe sfeer krijgt.

chique verlichting

De lampen zijn ook heel bepalend in een chique interieur. Het is daarom belangrijk dat je lampen kiest die elkaar complimenteren en een hoge afwerking hebben. Hang in de keuken dus niet zo’n goedkope plafonniere van de bouwmarkt, maar zoek er één die mooi past bij de lamp in de woonkamer. In een chique woonkamer vind je vaak luxueuze hanglampen. Investeer dus in mooie lampen en jouw huis voelt meteen chique aan!