Stijlvol het nieuwe zomerseizoen tegemoet

Ben jij al toe aan warmer weer? Wij van Chiqueness in ieder geval wel, zeker nu de koudste periode van het jaar dreigt aan te breken. Heb je al enig idee van hoe jij de vrieskou gaat overleven die ons komende week te wachten staat? Wij hebben wel een paar ideetjes voor je.

Dit blog is geschreven voor degenen die liever op het strand liggen met een biertje of cocktail in de hand, in plaats van glijdend over het ijs een kop chocolademelk wegdrinken. Pas jij in deze omschrijving? Lees dan snel verder voor een paar handige tips over de 3 beste manieren om de komende periode door te komen!

Begin met de inrichting van jouw huis

Als je gelijk met grof geschut wil aankomen om ook de resterende wintermaanden met een warm gevoel door te komen terwijl je toch thuis aan het werk bent of de kids lesgeeft, kan je net zo goed jouw hele huis verwarmen.

Niet met de centrale verwarming, maar op een simpelere manier. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met warme kleuren in jouw interieur. Een geweldige manier om wat meer kleur in jouw woning aan te brengen is door middel van buitenzonwering. Je mag het wellicht nog niet gaan gebruiken tot de zon écht hard begint te schijnen, maar je weet in ieder geval zeker dat jij de aankomende zomer met een gezellig gekleurde zonwering zit.

En stel dat je in de winter toch nog merkt dat de zon ook voor hinder kan zorgen door de lage stand van de zon, dan kan je natuurlijk ook nog jouw mooie zonweringen gaan gebruiken voordat de zomer echt begint. Daar krijg je het toch warm van?

Pak jezelf goed in met warme kleding

Koud weer vraagt voor rigoureuze maatregelen. Vooral als het maatregelen zijn die jouw lichaamswarmte waarborgen. Vergeet daarom ook zeker niet om voldoende warme kleding te dragen. Denk hierbij in ieder geval aan een wollen sjaal, handschoenen en eventueel een muts. Als je echt wil uitpakken (of liever inpakken) dan kan je ook nog kiezen om thermokleding te dragen. Zo blijf je in ieder geval op lichaamstemperatuur als je even naar buiten moet de komende dagen!

Vergeet het maar, die glühwein of chocolademelk met rum

Wist je dat alcohol jouw lichaamstemperatuur eigenlijk op de langere termijn meer naar beneden brengt? Dat zit zo: door alcohol te drinken worden de bloedvaten een stuk wijder. Hierdoor koelt jouw bloed sneller af en neemt de lichaamstemperatuur ook af. In eerste instantie lijkt jouw lichaam heerlijk warm, maar in werkelijkheid is dus het tegenovergestelde waar.