De halter bikini

De halter bikini, wie heeft ‘m niet in de kast liggen. De halter bikini is makkelijk te herkennen aan de bandjes die samen komen in de nek. Deze bikini wekt minder het idee dat je een BH draagt en geeft een speels gevoel. In samenwerking met Annadiva hebben wij een artikel geschreven over waarom een halter bikini altijd een goed idee is om mee te nemen in de koffer.

De perfecte halter bikini voor jou
Halter bikini’s zijn er in veel verschillende modellen. De meest bekende halter bikini is de triangle bikini. Deze bikini heeft V-vorm cups, waardoor de borsten optisch groter lijken. Door de halter worden de borsten gelift. De triangle bikinitop heeft een wat jonger imago en wordt vaak gedragen door vrouwen met een kleinere cupmaat. Een halter bikini kan ook een beugel bevatten. De beugel zorgt voor extra steun en houdt de borsten op de juiste plek. Ook geeft de beugel nog een extra lift, voor vollere borsten. Heb jij een bikini waarbij de bandjes niet los kunnen maar heb je wel last van de tanlines? Haal dan de bandjes los van elkaar en knoop deze achterop de rug weer vast! Een ander groot voordeel van de haltertop is dat je geen last zult hebben van afzakkende bandjes. Dat is wel zo fijn tijdens het zwemmen!

Grotere cupmaten
Dat alleen vrouwen met kleinere borsten een halter bikini kunnen dragen is natuurlijk een fabeltje. Ook vrouwen met een grotere cupmaat kunnen de halter bikini dragen. Om te zorgen dat de borsten niet te zwaar aan de nek worden, wordt aangeraden te kiezen voor een bikini waarbij het rugpand iets breder is om wat gewicht van de nek af te nemen. Er zijn een aantal merken die halter bikini’s aanbieden speciaal voor de grotere cupmaat zoals Fantasie, Freya en PrimaDonna Swim.

Vind de juiste maat
Het belangrijkste bij het kopen van een bikinitop is dat je de goede maat weet. Veel vrouwen dragen onbewust de verkeerde (cup)maat. Je kunt zelf heel gemakkelijk jouw maat opmeten waarbij je alleen een meetlint nodig hebt. Zorg dat jij jezelf goed kunt zien in de spiegel en dat je het meetlint goed recht houdt. Probeer altijd te meten met een BH aan. De eerste stap is het meten van de onderwijdte, tegen de borstaanzet aan. Zorg dat je strak genoeg meet tot aan normale uitademing. Op de omvangsmaat zit een tolerantie van ongeveer 2,5e centimeter. Is jouw onderwijdte 71 centimeter, dan is jouw maat 70. Is deze 78 centimeter, dan is de omvangsmaat 80. Het meten van de cupmaat noemen we de bovenwijdte. Meet hierbij jouw omvang ter hoogte van de tepels. Let hierbij op dat de voorkant en de achterkant van het meetlint even hoog zijn. In een maattabel voor cupmaten kun je dan bekijken welke cupmaat jij nodig hebt.

Hoe verzorg je een halter bikini?
Een mooie halter bikini kan soms een investering zijn. Dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Voorkom tijdens het dragen dat de bikini in aanraking komt met zonneproducten, cosmetica en verzorgingsproducten. Het is belangrijk de bikini direct na gebruik te spoelen met koud water. Kies indien mogelijk voor handwas om de bikini niet te beschadigen. Heeft de wasmachine toch de voorkeur, was de bikini dan niet warmer dan 30 graden en gebruik alleen fijnwasmiddel. Waar we allemaal last van hebben is pilling, de kleine bolletjes op de stof. Houd pilling in bedwang en vermijd de wasdroger, glijbanen, betonvloeren, tegelwanden en jacuzzi’s. Zo kun jij jaren lang van jouw favoriete halter bikini genieten.