Interactief dineren met elkaar

Met een groepje mensen avondeten is supergezellig. Je kan lekker bijkletsen en genieten van lekker eten. Het kan alleen wel onhandig zijn dat er een of twee mensen in de keuken aan het koken zijn, terwijl de rest aan het borrelen is. In sommige situaties is het hartstikke leuk om echt een goed gerecht voor anderen op tafel te zetten, daar niet van, maar echt gezellig is het niet om elke keer in je eentje in de keuken te staan. Daarom is het leuk om ook af en toe een diner te plannen dat veel interactie vereist. Interactief eten! Hier zijn wat suggesties voor een gezellige avond eten met je vrienden of familie. 

Zelf pizza maken

Koop een paar pizzabodems en genoeg ingrediënten om ze mee te vullen, en ga met zijn allen pizza’s beleggen. Zo is iedereen betrokken bij het maken van het eten, en heeft iedereen een pizza die hij of zij echt lekker vindt, want iedereen kan een eigen pizza beleggen. En het is ook leuk om te doen, want je bent lekker met je handen bezig en in onze drukke levens tegenwoordig is dat af en toe best wel lekker. 

Kaasfondue

Fonduen doe je ook samen, want iedereen moet steeds het eten in de kaas dopen. Zo voorkom je dat iedereen in zijn of haar eigen bord verdwijnt tijdens het eten. Belangrijk bij kaasfonduen is de kwaliteit van de kaas. Voor goede kaas ga je liever niet naar de supermarkt, maar naar een kaaswinkelKaasfondue kopen kan je daar ook volledig doen. En online bestellen kan natuurlijk ook. 

Gourmetten

Een klassieke Hollandse kerst gaat niet voorbij zonder gourmetten. Maar all jokes aside, gourmetten is wel een gezellige manier van avondeten. Als je ondertussen met je eten bezig bent, zal je merken dat ook gesprekken vlot zullen vloeien. Als je vegetarisch eet, klinkt gourmetten misschien als iets stoms, omdat daar vroeger altijd veel vlees bij gegeten werd (zeg maar gerust bijna alleen maar). Maar tegenwoordig is dat helemaal niet per sé zo. Je kan heerlijke groentespiesjes maken, bietenballetjes kopen, paddenstoelen bakken en gerechtjes als gemarineerde tempeh eten. En als je ervan houdt, zijn er ook nog vleesvervangers zoals groenteburgers. 

Het komt erop neer dat als je er op de een of andere manier voor kan zorgen dat iedereen persoonlijk betrokken is bij het bereiden van het eten, dat bevorderlijk is voor de gezelligheid. Vergroot je het aantal interacties met het eten, dan vergroot je ook het aantal interacties tussen de aanwezige mensen. En dan belooft het zeker en gezellige avond te worden!