Licor 43: favoriete zomerdrank

Ooit gehoord van Licor 43?  De rijke ‘wonderbaarlijke’ vloeistof die wel 43 ingrediënten bevat.  Al sinds de tijd van de Romeinen is dit middel een hit. Een drank met verhaal en smaak is dan ook zeker gewild. 

Geschiedenis 

Vaak staan we niet stil bij hoe dingen ontstaan en of ontwikkelen. Echter maakt dit iets nog bijzonderder dan dat het al is. Net zoals bij vele dranksoorten, heeft licor 43 ook een lange geschiedenis. Het begon dus al bij de Romeinen. De romeinen veroverden de Spaanse stad Cartagena en kwamen toen in aanraking met Liqvor Mirabilis. Dit werd toen die tijd, wonderbaarlijke middel genoemd. De Spaanse burgers maakten dit middel met verschillende soorten kruiden en vruchten. De Romeinen hebben toen de Spaanse burgers verboden om dit middel te produceren. Echter zijn de Spaanse burgers stiekem doorgegaan met de productie. Eeuwen later kwam het recept weer boven water. In 1940 werd dit middel opnieuw geproduceerd met wel 43 ingrediënten. In 1957 startte de Spaanse familie Zamora een markt op voor de drank en in 1970 werd het een echte hit. Vele toeristen gaan nog tot op de dag van vandaag naar Cartagena om dit bijzondere middel te drinken. 

Soorten

Licor 43 heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkelt. Zo zijn er ook verschillende soorten ontstaan. Denk hierbij aan de bekende Licor 43 Cuarenta Y Tres. Deze kenmerkt zich door de verschillende kruidensoorten, citrusvruchten en verschillende fruitsoorten. De ingrediënten worden tijdens het produceren samengesteld en zorgen voor het bijzondere karakter van de drank. Ben jij lactose intolerant, maar lust jij wel een romige drank? Dan is de Horchata versie wellicht iets voor jou. Deze bestaat net zoals de anderen uit 43 ingrediënten. Echter kenmerkt deze zich door de romige smaak. Deze is verrijkt door aardamandel, kaneel en citrus. Maak je geen zorgen, want deze is lactosevrij en vegan! Verder kun je ook kiezen voor de Baristo versie die verrijkt is met een koffiesmaak. Ook kun je kiezen voor de zomerse smaken. Deze worden ook wel mixdrankjes genoemd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Fresco berry mix en de fresco lemon mix. Deze hebben beide en frisse en zomerse smaak. 

 

Cocktail maken 

Wil jij een eigen cocktail maken met de licor 43? Dan kun je in principe alle kanten op. Je kunt bijvoorbeelde een frisse zomerse cocktail maken met de Licor 43. Je hebt circa 4 ingrediënten nodig; Licor 43, bruiswater, citroensap, en stukjes sinaasappel. Je vult de cocktailbeker voor ⅓ met Licor 43. Hierna doe je er voor ⅓ bruiswater bij. Als laatst verrijk je de smaak met wat citroensap naar keuze en wat stukjes sinaasappel. Na een beetje goed roeren ofwel mixen is je cocktail klaar en kun je ook in je tuin heerlijk genieten van deze cocktail.