De vlag uit voor ons waanzinnig gave land!

De polarisering neemt toe binnen Nederland, lees je regelmatig als je de krant openslaat. We maken ruzie over vanalles en er is vanalles om ruzie over te maken. Zwarte Piet, de schoenen van Hugo de Jonge, de toeslagenaffaire, pepernoten wel of niet al in september in de winkel, het salaris van Matthijs van Nieuwkerk, het veevoer van Yvon Jaspers. Stuk voor stuk zeer gewichtige zaken (hoewel het een wellicht iets gewichtiger dan het ander). Door al het gekibbel dreig je soms nog wel eens wat te vergeten. Iets waaraan Mark Rutte ons gelukkig regelmatig herinnert: namelijk dat we in een 'waanzinnig gaaf land' wonen! Nu snap ik dat er alle reden is om aan de woorden van Mark Rutte te twijfelen, maar hier heeft hij toch een punt. Ik denk niet dat er veel landen zijn waarin ze de zaken beter voor elkaar hebben dan wij. Vandaar dat het mooi is dat de periode aanbreekt waarin we onze natie vieren. Om onszelf eraan te herinneren hoe mooi ons land is, ga ik jullie in deze blog overtuigen om in de komende weken de Nederlandse vlag uit te hangen!

De tijd van het jaar om dankbaar te zijn om Nederlander te zijn

Het hele jaar lang zeuren we over alles wat er mis gaat in ons land, maar vanaf de laatste week van april is het tijd om dankbaar te zijn voor de dingen die wel goed gaan. Op 27 april is het namelijk Koningsdag. Nu maakt onze koning er ook wel eens een potje van, maar over het algemeen is het best een goeie vent. Bovendien is Koningsdag ook de dag van de oerhollandse jaarmarkt, waar we prullen uitstallen voor vijftig cent en alsnog onderhandelen over de prijs. Anderhalve week later is het tijd voor Bevrijdingsdag. Die dag vieren we dat we al 75 jaar in vrijheid leven. Als dat niet iets is om dankbaar voor te zijn, dan weet ik het ook niet meer!

Hang dit jaar de Nederlandse vlag uit!

Door al het gepolariseer lijken we soms te vergeten hoe fijn het leven in Nederland is. Daarom wil ik iedereen oproepen om dit jaar de Nederlandse vlag uit te hangen. Als tegenwicht tegen al het gezeur. Natuurlijk is het best zwaar gedurende deze coronacrisis, maar des te meer reden om dankbaar te zijn voor de vrijheid die we normaal wél genieten. Bevestig een vlaggenstok aan je gevel, hang de Nederlandse vlag uit en laat jezelf en alle voorbijgangers dit jaar voelen hoe fijn het is dat we allemaal Nederlander zijn!