Een echte sauna gewoon in eigen tuin

Niet iedereen zal het ermee eens zijn, maar velen vinden er weinig lekkerder dan naar de sauna gaan. Het geeft een zeer ontspannend gevoel: iemand gaat er gespannen is en komt er compleet relaxed weer uit. Er is helaas niet altijd tijd om naar de sauna te gaan. Daarbij komt nog dat het wat duur kan zijn en niet iedereen het geld heeft om het geregeld te betalen. Waarom doe je geen investering? Als jij niet naar de sauna kan, breng dan de sauna naar jou toe!

Waarom?

Een sauna in eigen tuin klinkt op het eerste oor wat vreemd. Eigenlijk heeft het een hele hoop voordelen. De grootste voordelen hiervan zijn de tijden waaraan gehouden kan worden en het geld op lange termijn. Met de tijden wordt bedoeld wanneer het mogelijk is om de sauna te bezoeken. Er bestaan sauna’s die 24 uur per dag open zijn, maar niet iedereen heeft deze luxe. De meeste sauna’s zijn geopend van ongeveer tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. Voor de werkende persoon kan dit al moeilijk te plannen zijn. Bij een eigen sauna in de tuin kan er genoten worden wanneer jij maar wil. Een bezoekje aan de sauna hoeft daarnaast ook niet gepland te worden. Heb jij een onverwachte stressvolle dag gehad? Dan kan er meteen lekker in de sauna gedoken worden.

Prijzen van de entreetickets kunnen vrij oplopen wanneer iemand vaker naar de sauna gaat. Het is zeker een investering, maar een eigen sauna zal op ten duur zichzelf terugbetalen.

De sauna geeft natuurlijk ook privacy. Iemand zit niet met andere mensen te zweten in een cabine, maar alleen of met mensen die uitgenodigd zijn. Dan kan er volop ontspannen worden.

De sauna

Een hele sauna in de tuin klinkt misschien wat lelijk en vol, maar dit hoeft niet zo te zijn. Voor de volledige sauna sfeer kan er gebruik worden gemaakt van hardhout, natuursteen en keramische tegels. In andere woorden, veel van wat er gezien wordt in sauna’s zelf. Dit komt omdat de gebruikte materialen visuele rust geven, lang mooi blijven en praktisch onderhoudsvrij zijn. Wie wil dit nou niet? Om het nog mooier te maken, kan iemand OFYR kopen. OFYR is een Nederlands merk, wat in het teken staat van buiten keuken. Denk bijvoorbeeld aan een barbecue, een vuurschaal of een zelfs een hakblok. Alles wat een persoon ook maar nodig kan hebben, OFYR heeft het. Het merk maakt het erg makkelijk om vrijwel in de tuin te leven, terwijl het er tegelijkertijd goed uitziet.

Het belangrijkste van het hebben van een buitensauna is natuurlijk de sauna zelf. De eerste stap is om te beslissen welk hout er wordt gebruikt: sparrenhout of thermohout. Sparrenhout is voordeliger, makkelijk te bewerken en goed te gebruiken in het Nederlandse klimaat. Thermohout gaat daarentegen langer mee, is milieuvriendelijk en isoleert de warmte toch net een tikkeltje beter. Wanneer het hout gekozen is, is het tijd om de manier van opwarming te kiezen. Als laatste kan er nog gekozen worden voor een veranda of omkleedruimte en dan is het genieten!

Als extra kan iemand nog een ijsbad kopen. Een ijsbad staat ook wel bekend onder de naam ‘dompelbad’ en wordt gebruikt na een saunabezoek. Een ijsbad hoeft niet vol met ijs te zitten. In tegendeel, het is water uit de kraan wat koud aan voelt na een bezoekje aan de sauna. Koud water helpt met de bloedsomloop en herstelt spieren en gewrichten. ’s Zomers is het lekker genieten in koud water, maar met een externe kachel kan het bad ook gebruikt worden als hottub.

Zo hoeft iemand nooit meer de tuin uit om toch te genieten van een sauna!