Game pc voor beginners

Het bouwen van uw eigen desktop is hoogstwaarschijnlijk een van de meest leuke en op de lange termijn kosteneffectieve manieren om een computer te bouwen. U kunt vaak onderdelen krijgen die zijn afgestemd op uw individuele behoeften, die op deze manier leiden tot meer kostenbesparingen, zeker over de lange termijn. Je hebt ook een aangepast uiterlijk, die helemaal uniek is voor je specifieke computer. Maar voordat je je desktop samen stelt en in elkaar zet, zijn er een paar dingen waar je aan wilt denken.

CPU en vormfactor

De eerste beslissing om te maken is of u wilt gaan met een op Intel gebaseerde pc of een AMD-gebaseerde pc. Beide merken produceren geweldige prestaties, maar om verschillende redenen. Intels-reeks processors zijn bijvoorbeeld over het algemeen krachtiger dan de AMD, maar ook dit kantelpunt begint steeds dichter bij elkaar in de buurt te komen. Na het maken van deze beslissing over het type processor dat u wilt gebruiken, is het tijd om naar de vormfactor te gaan. De meest voorkomende vormfactor voor een desktop is de mainstream ATX. Met een scherm met een groot formaat en een typisch formaat toetsenbord. Voor desktop-pc's is de meest gebruikelijke vormfactor ook te verkrijgen in mini-ATX, die in het algemeen kleiner zijn dan de normale ATX en hebben ook een verminderde hoeveelheid RAM. Dit hangt af van de soort behuizing die je gebruikt. Behuizingen bij mini atx zijn kleine dan behuizingen bij normale atx. Het type vormfactor bepaalt dus de grootte van je gaming pc. Dit zegt overigens niks over de kracht die je pc produceert.

Moederboard en RAM

Nadat u hebt besloten welk type processor u gebruikt en welk type weergave-uitgang u nodig heeft, is het tijd om naar moederborden en grafische kaarten te kijken. De belangrijkste verschillen tussen deze zijn moederbordcapaciteit voor RAM (in Gigabytes), het aantal USB-poorten en kaartlezers, evenals de thermische pasta die wordt gebruikt om uw processor en grafische kaart te voorkomen om te warm te worden. Deze thermische pasta wordt overigens vaak geleverd bij de CPU. Let op dat als u ervoor kiest om een moederbord te gebruiken met een grotere capaciteit dan het maximum dat door de processor niet wordt ondersteund, dan kan dit leiden tot een slechte prestatie van de processor en zo verminderde prestaties. Als uw grafische kaart groter is dan PCI-E 2.0-snelheden, moet u een afzonderlijke grafische adapterkaart kopen. Als u uw systeem niet kunt upgraden naar PCI-E 2.0-snelheden, moet u de RAM van uw pc upgraden of anders kunt u niet genieten van high-definitie video.