Fotolijsten in je interieur

 

Fotolijsten zijn de perfecte accessoire om mooie foto’s of andere prints in je interieur te plaatsen. Fotolijsten kunnen gemaakt zijn uit verschillende materialen zoals hout, kunststof en aluminium. Doordat veel verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen zijn, kun je altijd een passende look creëren. Natuurlijk zijn fotolijsten ook in meerdere maten verkrijgbaar. Van een standaard 10×15 cm formaat voor gedrukte foto’s tot een fotolijst 50×70 voor posters en design werken. Je kunt fotolijsten dan ook op veel verschillende manier gebruiken. Je kunt fotolijsten gebruiken voor verschillende posters, prints en kaarten. 

Mix en match fotomuur

Een mix en match fotomuur is een leuke en speelse manier om met verschillende formaten fotolijsten je muur te decoreren. Naast de verschillende formaten kun je ook voor verschillende soorten fotolijsten van verschillende designs. In de lijsten kun je kiezen om foto’s of prints te plaatsen. Afhankelijk van je smaak kun je kiezen voor een rustiger geheel met alleen verschillende groottes. Wanneer je weinig ruimte hebt dan is dit de beste keuze. Wanneer je plek hebt voor maximaal 6 of 8 lijsten dan is het mooi om lijsten in dezelfde kleur of stijl te kiezen. Wanneer je veel ruimte hebt dan kun je veel stijlen door elkaar gebruiken.

Het plaatsen van fotolijsten

Het plaatsen van fotolijsten kun je op de muur doen, op de grond of op planken. Je kunt ervoor kiezen om één plank tegen de muur te plaatsen of meerdere planken onder elkaar. Wanneer je twee of drie planken op de muur plaatst dan kun je hier fotolijsten van verschillende groottes op plaatsen. Om te voorkomen dat het te druk wordt, is het verstandig om de fotolijsten van dezelfde soort stijl te kiezen. Wanneer je een aantal grote fotolijsten met kunstwerken op de grond plaatst dan lijkt dit ook mooi. Je zou dan een fotolijst van 50×70 kunnen kiezen, een paar van 21×29.7, een afwijkende vorm van bijvoorbeeld 30×30, of meerdere stuks fotolijst van 50×70.

Variantie bij het plaatsen van fotolijsten

Wanneer je meer variatie wilt dan zou je fotolijsten in één of twee kleuren kunnen kiezen. Je kunt ook bijvoorbeeld fotolijstje van hout en fotolijsten in het zwart met elkaar combineren. Hout kan goed samen met een ander kleuren zonder dat het te druk wordt. Wanneer je het gaat ophangen dan kun je het willekeurig ophangen of een bepaald verband kiezen. Wanneer je de lijsten op een plank zet dan kun je variatie aanbrengen door verschillende groottes naast elkaar zetten en een paar lijsten voor elkaar. Door een klein fotootje van 10×15 of kleiner voor een grote fotolijst van 50×70 te zetten creëer je diepte en een speels effect.