Gezond blijven leven in drukke tijden? Zo pak je dat aan!

De wereld om ons heen verandert snel en het kost enorm veel energie om mee te blijven. Of je nu een drukke, hectische baan hebt of aan het einde van de dag doodmoe op de bank ligt, het is belangrijk om je gezondheid serieus te nemen. Gezondheid is het fundament voor je energieniveau en daarom verdient het elke dag je aandacht.

Hier volgen enkele tips voor de beginnende gezondheidsconsument om een gezond lichaam te creëren.

1. Voedingspatroon

Beginnen met het maken van gezondere voedselkeuzes is een belangrijke stap in het verbeteren van je gezondheid. Kies voor voedsel dat veel voedingsstoffen bevat en weinig verzadigde vetten en toegevoegde suikers. Vermijd zoveel mogelijk verwerkte voedingsmiddelen die gebonden zijn aan kunstmatige ingrediënten. Kies voor mager vlees, volkoren producten, fruit en groenten, mager zuivel en veel water. Met een medische weegschaal kan je vervolgens ook meter en bekijken welke voeding goed voor jouw lichaam is.

2. Dagelijks bewegen

Dagelijkse beweging helpt je onder andere om je spieren te versterken en je stofwisseling te verhogen. Oefeningen zoals wandelen, fietsen, hardlopen of gewichtheffen houden je lichaam in vorm en geven je ook een betere focus en energie. Probeer om minimaal 30 minuten per dag te bewegen, 3 of 4 keer per week.

3. Ontspanning en slaap

Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van gezondheidsproblemen. Ontspannen helpt je stress te verminderen en je te helpen goed te slapen. Probeer iedere dag tijd vrij te maken om te ontspannen, lees bijvoorbeeld een boek, neem een warme douche of luister naar rustgevende muziek. Probeer ook om elke dag minstens 7-8 uur slaap te krijgen. Daarbij is het slim om 's ochtends op een weegschaal voor lichaamsanalyse te staan om te checken hoe jij ervoor staat. Bouw dit in je ontspannings en slaapritme in.

4. Vermijd slechte gewoonten

Vermijd alcohol en roken als je je gezondheid wilt verbeteren. Alcohol kan schadelijk zijn voor het hart en het circulatiesysteem, evenals het risico op kanker en andere gezondheidsproblemen. Roken is ook schadelijk voor de longen en de huid, en verhoogt ook de kans op kanker.

5. Neem voldoende vitamines en mineralen

Vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezond lichaam. Ze helpen bij het behoud van een gezonde huid, het immuunsysteem en het energieniveau. Neem elke dag een multivitamine supplement om te zorgen dat je het juiste aantal vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

6. Zorg voor voldoende hydratatie

Hydratatie is belangrijk voor je algehele gezondheid. Je lichaam heeft water nodig om goed te werken en als je niet genoeg water drinkt kan je last krijgen van uitdroging en vermoeidheid. Probeer om 2 liter water per dag te drinken om voldoende gehydrateerd te blijven.

7. Vaccinaties

Vaccinaties helpen je lichaam beschermen tegen ernstige ziekten. Laat je regelmatig vaccineren om te voorkomen dat je ziek wordt.