Hoe zorg jij ervoor dat jouw werknemers goed blijven presteren?

Als jij een eigen bedrijf hebt met werknemers dan zul je een groot deel van het werk binnen jouw bedrijf niet zelf doen. Andere mensen gaan dus verantwoordelijk zijn voor belangrijke dingen binnen jouw bedrijf en ook hoe goed jouw bedrijf presteert. Dit kan als eigenaar erg spannend zijn. Zeker als je zelf nog nooit leiding hebt gehad over veel werknemers. Je wilt natuurlijk dat alle werknemers efficiënt werken en goed blijven presteren. Het komt vaak voor dat werknemers in het begin erg hard werken, maar dat deze na verloop van tijd steeds minder gemotiveerd zijn om zo goed mogelijk te presteren voor het bedrijf. Dit is erg zonde en daarom moet je ook regelmatig bezig zijn met het motiveren van jouw personeel. Alleen hoe kun jij er nou voor zorgen dat jouw werknemers goed blijven presteren?

Zorg voor duidelijke doelen

Als je jouw bedrijf wilt laten groeien dan moet je duidelijke doelen hebben die je wilt gaan behalen. Het is van groot belang dat je deze doelen ook goed deelt met jouw werknemers. Maak alle werknemers duidelijk wat de kernwaarden van het bedrijf zijn en waar het bedrijf voor staat. Als je ergens werkt en je hebt geen idee waar je naartoe aan het werken bent, dan kan dit erg demotiverend zijn. Zorg er dus voor dat jij niet alleen, maar samen met jouw werknemers naar doelen aan het werken bent. Zodra je dan samen een doel weet te behalen is dit een stuk leuker voor iedereen en kun je dit samen gaan vieren. Zorg dat je zowel makkelijk haalbare doelen hebt als uitdagende doelen. Zo moeten alle werknemers goed blijven presteren, maar is het niet zo dat ze enkel naar onmogelijke doelen aan het werken zijn.

Blijf veel een vaak feedback geven

De wereld verandert vaak en blijft snel groeien. Jouw bedrijf moet meegroeien als deze belangrijk wilt blijven. Om jouw bedrijf te laten groeien moeten de mensen hier binnen hetzelfde doen. Er is altijd een mogelijkheid tot groeien en daarom is het belangrijk om je werknemers regelmatig te voorzien van feedback. Zo kun je onder andere gebruik maken van vlootschouw. Bij vlootschouw breng je de prestaties en competenties van de werknemers in kaart en hiermee kun je een goede personeelsplanning maken. Je kunt hierdoor namelijk snel zien wat wel en geen kwaliteiten zijn van een bepaalde werknemer en zo weet je waar iemand nog kan groeien, maar ook waar je iemand nu al heel goed voor in kunt zetten.