Hoe kleed je je chique als man?

Ben je als man zijnde uitgenodigd voor een feestje waar de dresscode ‘chic’? Of ben je benieuwd naar deze stijl en spreekt het je aan? Je kunt de stijl  ‘chic’ op veel verschillende manieren interpreteren, dit is voor iedereen namelijk ook anders. De term is heel breed, daarom geven wij in deze blog informatie over de verschillende interpretaties van de term ‘chic’, en tips hoe je deze stijl zelf toepast in je garderobe!

Casual chic

Casual chic is een term die veel voorkomt, zeker in het bedrijfsleven en op feesten of partijen. Wat houdt het precies in? Het uitgaanspunt van de Casual Chic dresscode is dat de kleding comfortabel is en goed zit, maar wel een chic detail heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een t-shirt gecombineerd met een blazer, of een overhemd met een mooi paar jeans. Het komt erop neer dat je dus en chique outfit creëert door je dagelijkse kleding te combineren met een chic item. Deze trend wordt vooral vaak gebruikt om zomer bruiloften, en in het bedrijfsleven. Zo hebben veel kantoren bijvoorbeeld een ‘casual Friday’ waarbij deze trend helemaal in stijl is.

Chique kleding in het dagelijks leven toevoegen

Ben je net begonnen met een nieuwe baan waar je bijvoorbeeld chic gekleed moet, dan is het tijd om je hier even in te verdiepen. Het is namelijk een  behoorlijke investering als je geen items in je kast hebt die doorkunnen voor chic. Je zult dan echt even een shopdagje moeten inplannen. Betekent dit dat je meteen duizenden euro’s over de balk moet gooien? Nee hoor! Je kunt met een paar slimme investeringen al erg ver komen. Hoe doe je dat? Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ten minste één goed pak in huis hebt. Koop ook een paar mooie pantalons en basis kleuren overhemden. Zorg dat je één paar nette schoenen met een bijpassende riem hebt, dan zit je sowieso goed.

Hoe kies ik een chique winterjas?

Ook in de winter is chic nog steeds hip. Ga bijvoorbeeld voor een mooie Airforce jas zoals een parka. Met een Airforce winterjas kom je niet alleen warm, maar ook stijlvol de winter door. Ook kun je kieze3n voor een tussenjas voor de maanden dat het nog niet ijskoud. Wij raden je dan aan om een wollen jas te kopen. Deze jassen zijn allen stijlvol, staan goed op een chique outfit maar kunnen ook casual gedragen worden!