De juiste shampoo voor jouw haar

Ieder mens is uniek. E hetzelfde geldt voor je haar, iedereen heeft ander haar en dit haar vraagt bij iedereen om een andere verzorging. Waar de ene persoon snel vet haar krijgt en zijn/haar vaak moet wassen, heeft iemand anders juist droog haar dat aan een keer wassen per week voldoende heeft. En elk haartype vraagt om een eigen type shampoo. Door goed te luisteren naar wat jouw hoofdhuid en haar nodig hebben, zorg jij goed voor jezelf en dat zul je terug zien in je kapsels. Nooit meer een Bad-Hair-Day voor jou! Lees deze blog en ontdek welk type shampoo het beste bij jou past.

Droog haar

Als je droog haar hebt wordt jouw haar snel pluizig. Je haar kan een beetje stroachtig gaan aanvoelen, en in de puntjes gaan splijten. Soms wordt het haar droog door externe invloeden zoals het weer. Ook als je vaak in chloor- of zeewater zwemt kun je soms merken dat je haar hier droog van wordt. Maar sommige mensen hebben nou eenmaal ook gewoon meer aanleg voor droog haar dan anderen. En daar is dan weinig aan te veranderen. Maar droog haar heeft veel baat bij een shampoo met voedende ingrediënten, zoals oliën of serums. Als je haar hier goed mee verwend zul je zien dat de conditie van je haar best snel verbeterd.

Vet haar

Mensen met vet haar produceren veel talg en zweet op hun hoofdhuid, en dit gaat in het haar zitten en maakt het haar vet. Ook dit komt vaak voort uit een genetische aanleg, sommige mensen hebben nou eenmaal sneller vet haar dan anderen. Maar ook hier spelen externe invloeden mee: als je bijvoorbeeld voor je werk een hoofddeksel moet dragen kan dit ertoe leiden dat je haar sneller vet wordt. En het klinkt averechts, maar ook te vaak wassen leidt ertoe dat je haar sneller vet wordt. Je hoofdhuid raakt daardoor geïrriteerd en zo wordt je haar sneller vet. Voor mensen met vet haar is het daarom aan te raden een milde shampoo te kiezen, en hun haar juist niet te vaak te wassen. Merk je dat je haar toch snel vet wordt? Probeer dan eens een droogshampoo. Dit maakt je haar zichtbaar minder vet, zonder je hoofdhuid verder te irriteren. Wissel droogshampoo af met normaal shampoo in een ritme dat voor jou past.

En zoals met zoveel zaken, uiteindelijk is het een hele persoonlijke keuze welke shampoo jij het fijnst vindt. Experimenteer hiermee en kijk waar jouw haar goed op reageert. Het merk kerastase heeft bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment aan shampoo's, wie weet zit er voor jou een passende tussen.