Iets aan je uiterlijk laten doen: doen of niet?

Iedereen heeft er met een geliefde, familie of vrienden weleens een discussie over. Wanneer zou je plastische chirurgie overwegen? Er bestaan veel verschillende meningen over, maar feit is dat we het afgelopen decennia steeds normaler zijn gaan vinden. We zijn nou eenmaal meer aandacht aan ons uiterlijk gaan geven. Daarbij worden technieken in de tussentijd steeds beter, waardoor het aantrekkelijker wordt.

Zeker wanneer BN’ers overstag gaan, zijn wij sneller geneigd dit voorbeeld te volgen. Zo heeft Baywatch en met name Pamela Anderson de interesse voor siliconenborsten enorm doen toenemen. De meningen zullen altijd blijven verschillen over wat we mooi vinden en wat niet, maar feit is dat plastische chirurgie inmiddels veel algemeen geaccepteerder is geworden. Doordat steeds meer mensen het doen, praten er ook steeds meer mensen open over, waardoor we ons er ook minder voor schamen en steeds meer mensen het overwegen.

De meningen van anderen

Vaak begint een gesprek over plastische chirurgie met de opmerking van iemand die iemand kent die iets aan zijn of haar uiterlijk heeft laten doen en of diegene het resultaat wel of niet mooi vindt. Een ander haakt hierop in met een soortgelijk verhaal, maar dan over iemand anders. Verschillende meningen en ervaringsverhalen worden vervolgens gedeeld.

Vaak is er al snel consensus bereikt over de keuze voor plastische chirurgie als het gaat om het herstellen van aangeboren of opgelopen afwijkingen. Hiermee wordt dan niet bedoeld dat we dan vínden dat iemand daar iets aan zou moeten doen. Heeft iemand bijvoorbeeld flaporen, dan vindt de een dat juist charmant en een ander vindt het teveel afleiden van het gezicht.

Maar de discussie begint pas echt als het gaat om het toepassen van plastische chirurgie als er geen sprake is van een aangeboren of opgelopen afwijking. Het opvullen van de lippen bijvoorbeeld of een facelift. Het roept allerlei verschillende meningen op over of we het wel of niet mooi vinden. Maar het gaat er natuurlijk om hoe degene die ertoe beslist het eigen uiterlijk ervaart.

Blij worden van je spiegelbeeld

Is iemand bijvoorbeeld kaal dan kan je uiteraard zeggen dat het niet nodig is hier iets aan te doen. Het kan echter zo zijn dat degene die kalend of kaal is zich er steeds enorm aan stoort bij het kijken in de spiegel. We hebben bij vele BN’ers gezien dat er mooie resultaten behaald worden met een haartransplantatie, dus waarom zou je het dan eigenlijk niet doen? De behandeltechnieken zijn geavanceerd en als je het bijvoorbeeld door een erkende kliniek in Turkije laat doen, kan het ook nog eens voor een scherpe prijs. Het is iets waar je de rest van je leven plezier van kan hebben en dat is heel wat waard. Als je in je omgeving vraagt of je het moet doen of niet, zullen mensen er verschillende meningen over hebben. Het belangrijkste is dat je bij jezelf nagaat wat je belangrijk vindt en je zelf de overweging maakt. Maak de keuze waar jij je het beste bij voelt!