Een hoortoestel kopen is even een stap

Wanneer jij merkt dat je minder hoort dan je voorheen deed, heeft je omgeving dat al lang gemerkt. Maar hoe vaak men ook tegen je zegt dat je toe bent aan een "hoortoestelletje", je moet daar zelf klaar voor zijn. Op de een of andere manier hebben mensen meer moeite met het aanschaffen van een hoortoestel dan met de aanschaf van een leesbril. Terwijl je het hoortoestel nauwelijks ziet zitten en de leesbril wel. Een hoortoestel kopen zou net zo gewoon moeten zijn. En dat wordt het langzaaam maar zeker ook. Een hoortoestel kopen regel je niet even online. Daar gaan verschillende tests aan vooraf.

Een audicien aan huis

Heb je eenmaal besloten dat je een hoortoestel wilt kopen, dan zul je die tests moeten ondergaan. Deze tests zijn om in te schatten of je daadwerkelijk baat zult hebben bij een hoortoestel, wat je gehoorverlies is én om te bepalen welk hoortoestel voor jou het meest geschikt is. Nu kan het zijn dat je liever niet de deur uitgaat. Dat is geen enkel probleem. Je kunt gewoon een afspraak maken voor een audicien aan huis. Deze audicien kan ook bij jou thuis alle tests doen die nodig zijn en ook advies geven kan prima bij jou thuis. Dat is wel een fijn idee.

Een hoortoestel kopen dat bij jou past

Dat gaat natuurlijk om welk hoortoestel het best in jouw oor past en welk hoortoestel (dus) het meeste resultaat zal opleveren. Je kunt kiezen uit diverse modellen, kleuren en maten. Laat je hierbij vooral goed adviseren door de audicien. Ook je budget kan van belang zijn in de keuze die je maakt. Voor sommige hoortoestellen kun je een vergoeding krijgen via je zorgverzekering, voor andere niet. En wat denk je van de manier van opladen? Er zijn hoortoestellen die je kunt instellen via je smartphone. De keuze is, tegenwoordig, enorm.

Zet de stap en geniet meer van het leven

Als je altijd het gevoel hebt dat je halve gesprekken mist, dat je niet meer zuiver kunt zingen of dat je minder geniet van het luisteren naar muziek of de vogeltjes in de natuur, dan wordt het tijd om een hoortoestel te kopen. Natuurlijk laat je bij je huisarts eerst even je oren checken, maar als deze schoon zijn, wordt het toch tijd om de stap te zetten. Maak een afspraak voor een bezoek aan een van de winkels of nodig de audicien bij jou thuis uit. Je mag een hoortoestel altijd een lange periode proberen.