Ready to glow? De juiste make-up om je gezicht mee te shapen kies je zo!

Het ‘shapen’ van je gezicht is tegenwoordig helemaal hot. Dit is niet zo gek, want als je jouw make-up op de juiste manier aanbrengt kan dit voor prachtige resultaten zorgen. Hierbij is het kiezen voor de juiste producten enorm belangrijk! In dit blog leer je hoe jij stapsgewijs de make-up vindt waarmee je jouw gezicht kunt shapen op een manier die perfect bij jou past!

 

Stap 1: De basis: 

Deze stap is misschien wel het allerbelangrijkst: kies voor de juiste foundation. Maar hoe vind je de beste foundation voor jouw huid? Zorg er eerst voor dat je weet of je een koele, neutrale of warme kleur foundation nodig hebt. Als je dit hebt ontdekt, ga je de textuur van je foundation kiezen: als je een droge huid hebt, kies je het beste voor een vloeibare foundation op oliebasis. Heb je een vette huid? Kies dan voor een foundation op poeder- of crème basis. Heb je een gemengde huid? Kies dan voor een vloeibare foundation of voor een crème foundation. Nu ben je klaar om de juiste kleur foundation uit te zoeken: kies hierbij voor een kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van je eigen gezicht ligt. Is dit niet te vinden? Kies dan voor twee foundations (een lichtere en een donkere) die je met elkaar kunt mengen om de perfecte kleur voor jouw huid te creëren.

 

Stap 2: Highlighter: 

Met een highlighter kun jij de mooie features van jouw gezicht extra in de spotlight zetten en je gezicht een mooie glow geven. Maar hoe kies je de juiste highlighter? Ook hierbij is je huidtype van groot belang! Heb jij een droge huid? Dan kun je het beste kiezen voor een vloeibare highlighter. Wanneer je een vette huid hebt, kies je het beste voor een highlighter op poederbasis. Wil je echter specifieke plekken zoals je ooghoeken highlighten? Maak dan gebruik van een smalle highlighter pen. Zorg ervoor dat je voor dagelijks gebruik een highlighter kiest die niet ál te veel glimt en bewaar de grootste glitter en glam voor avondjes uit, feestjes en festivals. 

 

Stap 3: Bronzer: 

Met een bronzer kun je schaduwen aanbrengen op je gezicht én je gezicht een mooie, zomerse look geven. Kies voor een bronzer die maximaal twee tinten donkerder is dan de huid van je gezicht. Met een bronzer met een gouden, roze of perziken ondertoon zit je eigenlijk altijd goed. Breng de bronzer aan op je wangen, voorhoofd en in je nek.