Op zoek naar een uniek geschenk voor de aankomende feestdagen? Verstuur een flesje wijn! 

Ieder jaar zo rond september begin je je weer af te vragen: welk geschenk stuur ik mijn zakenrelatie, familielid of die goede vriend of vriendin met de feestdagen? Het alom bekende standaard kerstkaartje, de kerstkrans of het standaard kerstpakket heeft afgedaan en een persoonlijke touch is gewenst. Daarom is het uitkiezen van een goede fles wijn of bubbels, waarvan je weet dat de ontvanger deze graag drinkt, de perfecte keuze. Want zeg nu zelf: wie wordt er nu niet blij van een cadeau wat gepersonaliseerd is naar jouw wensen, wat je ook nog eens kunt delen met jouw geliefden? Wil jij iemand een heerlijke fles wijn of bubbels cadeau doen deze feestdagen? Zorg dan wel dat deze heel bij de ontvanger aankomt! In dit blog lees je hoe je breuk en beschadiging bij verzending voorkomt. 

 

Veilig wijn versturen begint met de juiste verpakking

Yes! Je hebt eindelijk dat leuke geschenk met die persoonlijke touch gevonden, maar nu loop je tegen een nieuw probleem aan.. Hoe krijg je die heerlijke fles wijn ‘heelhuids’ bij die zakenrelatie, vriend(in) of dat familielid? Dit probleem is gelukkig gemakkelijk op te lossen. Je hoeft het alleen maar goed te verpakken! Dit doe je in drie stappen:

  1. Ga je de fles wijn versturen via een koeriers- of pakketdienst? Zorg dan dat je de wijn verpakt in een wijndoos. Wijndozen zijn stevig en beschermen de fles tegen breuk en beschadiging. Let er bij het uitkiezen van de doos op dat deze voldoende weerstand biedt, hij aanpasbaar is naar gelang van de afmetingen van de fles en dat de doos er goed uitziet. Zo komt de fles onbeschadigd aan bij de ontvanger én draag je, vanwege de mooi uitziende doos, ook gelijk een chique of juist modern gevoel uit. 

  2. Zorg voor extra bescherming door de wijnfles te hullen in een flessenmof. Een flessenmof is een omhulsel wat je om de wijnfles doet en bestaat uit karton of piepschuim. Vergis je echter niet: er zijn tal van mooi uitziende flessenmoffen beschikbaar die de fles wijn van zeer goede bescherming voorzien.

  3. Nu de wijnfles goed beschermd is, is het tijd voor de laatste stap. Voeg een kaartje toe aan je pakketje en schrijf hierop een kort en persoonlijk bericht toe voor de ontvanger. Dit kan zo simpel zijn als ‘’Fijne feestdagen, proost op het leven’’, maar je kunt er ook een leuke anekdote of mooie herinnering in ophalen. Laat je creativiteit de vrije loop. Een handgeschreven kaartje voelt het meest persoonlijk aan voor de ontvanger.