Stappenplan voor de juiste stekkerdoos

Een stekkerdoos, het klinkt als iets wat de normaalste zaak van de wereld is. Toch zijn er verschillende stekkerdozen en deze passen allemaal weer bij een specifiek huis of een specifiek doel in dat zelfde huis. Na het lezen van dit blog zul je ook merken dat je toch ook nog wel een klein beetje onderzoek moet doen voordat je tot aanschaf van een stekkerdoos overgaat. Let ook vooral op de veiligheid van een stekkerdoos. Stekkerdozen kun je namelijk bij elk soort winkel wel krijgen en de prijzen zijn vaak ook niet zo duur, maar als je een onveilige stekkerdoos hebt, dan kan dat op de lange termijn voor heel veel narigheid zorgen. Dat is natuurlijk niet iets wat je wilt en veiligheid gaat natuurlijk in elk huishouden, maar ook bijvoorbeeld op een kantoor, voor alles! Benieuwd naar het stappenplan voor de aankoop van een stekkerdoos? Lees dan snel verder!

Waar moet je op letten?

Het allereerste waar je op moet letten bij een stekkerdoos, is bepalen wat voor stekkerdoos jij nodig hebt. Bedenk dus vooraf hoeveel apparaten je op één stekkerdoos wilt aansluiten. Ga je deze bijvoorbeeld voor de tv gebruiken, dan komen er vaak ook nog stroomkabels voor een spelcomputer, geluidssysteem en digitale ontvanger bij. Wil je slechts één of twee telefoons opladen? Kies dan voor een stekkerblok met USB aansluitingen. Na het aantal stopcontacten dat je nodig hebt, is het goed om te bedenken wat voor capaciteit jouw stekkerdoos nodig heeft. Dit heeft voornamelijk te maken met welke apparaten je op de stekkerdoos wilt aansluiten. Is het bijvoorbeeld voor gebruik op kantoor en je wilt hier een grote printer op aansluiten? Dan heb je vaak iets meer wattage nodig dan bij bijvoorbeeld een computerscherm of speakers. 

Snoer en plaatsing

De plaatsing van een stekkerdoos heeft ook een grote invloed op de aanschaf van het juiste stekkerblok. In de regel geldt hoe korter het snoer, hoe beter dat is voor de stekkerdoos. Toch kan het in sommige gevallen voorkomen dat je een grote afstand moet overbruggen, kies dan uiteraard gewoon voor een snoer dat lang genoeg is. Daarnaast is het ook goed om een goede plek voor jouw stekkerdoos uit te kiezen. Het beste is om deze op te hangen aan een muur, aan een plak of bijvoorbeeld aan de poot van een tafel. Belangrijk is om nooit iets aan de stroomkabel te hangen, hier is de kabel namelijk te broos voor en ook niet voor gemaakt!