Wat geef jij mee als kraamcadeau?

Als je op kraamvisite gaat wil je natuurlijk een origineel kraamcadeau meenemen. Maar wat koop je voor een pasgeboren baby of de kersverse ouders? De keuze is reuze. Een kraamcadeau uitzoeken kan best lastig zijn. Zeker als je zelf geen kinderen hebt. Je wilt tijdens je kraambezoek iets geven waar de ouders en de baby echt iets aan hebben of wat een blijvende herinnering is. Hieronder volgen een aantal goede tips. 

De motorische ontwikkeling

Oké, dit cadeau is nog wel even voor op de groei waarschijnlijk. Maar ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau dat ook nog eens goed is voor de motorische ontwikkeling en de fantasie van een kind? Dan is een loopauto misschien wel datgene waar je naar op zoek bent. Voor een kind is er niets leuker dan op verschillende manieren de wereld te ontdekken. Een loopauto kan hier een mooie aanvulling op zijn. Kinderen kunnen zich zo op een speelse manier voortbewegen. Een ideaal cadeau dus voor de kleine kinderen. En ook meteen voor hun broertjes en zusjes. 

Een loopauto is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 12 maanden tot +- 36 maanden. Door het gebruik van een loopauto kan een kind aan zijn motorische vaardigheden werken op een speelse manier. Zo moet het kindje eerst op de auto gaan zitten en vervolgens loopbewegingen maken met zijn benen om vooruit te komen. Ook de combinatie met lopen en sturen vraagt weer enige oefening. Goed voor de motorische ontwikkeling dus.

Naast dat er motorische ontwikkeling plaatsvindt door het gebruik van een loopauto, stimuleert dit ook de fantasie van je kindje. Wat is er nou leuker dan net als papa of mama met een auto te rijden. Je kind kan er zelf geluidjes bij maken wanneer het van de ene kant van de kamer of tuin naar de andere kant gaat. Als het kind de vaardigheden van de loopauto beheerst zal hij of zij er snel een spel van maken.

Origineel

Je kent ze wel, die tegeltjes die vaak op het toilet hangen met oude wijsheden of grappige zinnen. Maar wist je dat je met tegeltjeswijsheid ook heel leuk een mooie tekst kan maken als kraamcadeau? Je kan ze zelf personaliseren met een mooie bedrukking en een mooie tekst voor het kindje. Ook in kleur ziet het er prachtig uit. Een leuk en origineel cadeau voor in de babykamer. 

Geven maakt gelukkig

Uiteindelijk gaat het erom dat je de ouders laat zien hoe blij je voor ze bent. Het budget is daarom ook niet altijd belangrijk, het gaat om het idee dat er achter zit. En uiteindelijk is het waar, geven maakt gelukkig dan ontvangen.