Handig voor de nieuwe badkamer

Een verbouwing is altijd leuk. Misschien niet op het moment zelf, maar wanneer alles op zijn plek staat en het stof weg is, dan kan er genoten worden. Een huis voelt als nieuw aan, wat voor veel mensen een vernieuwde blik geeft op de woning. Eén kamer die super leuk is om te verbouwen is de  badkamer. Er zijn genoeg mogelijkheden beschikbaar, al is het wel zaak dat er wordt gelet op wat wel en niet in de kamer past. Waar hoort nog meer op gelet te worden? Hier zijn tips voor het verbouwen van de badkamer.

Tip 1: maak een plan

De eerste stap van elke verbouwing is het bedenken van een plan. Binnen het plan vallen een planning, het budget en de indeling van de badkamer. Wanneer willen jullie de badkamer graag afhebben? Meestal is het wel gewenst dat dit zo snel mogelijk gebeurd, maar is het mogelijk? Er kan alvast gekeken worden naar vakmannen. Wie ziet er betrouwbaar uit en wanneer hebben zij tijd? Het budget geeft weer hoeveel er uitgegeven kan worden aan sanitair, meubilair en de vakmannen die de badkamer komen helpen. Bedenk bij deze stap ook wat zelf gedaan kan worden en wat er over kan blijven vanaf de oude badkamer.

Badkamers zijn over het algemeen niet erg groot. Eén ruimte van een paar vierkante meter, soms nog met een scheef dak. Is een nieuwe indeling gewenst? Dan is het hier ook zaak om te gaan meten, te schuiven en kijken wat mogelijk is. Badkamerexperts kunnen hierbij helpen, voor iedereen die het even niet meer voor de ogen ziet.

Tip 2: details

Met een planning, indeling en budget gemaakt, is het tijd om wat gedetailleerder te gaan kijken. Wat voor sanitair en meubilair ziet er goed uit in de badkamer? Welke kleuren zijn mooi. Willen jullie klassiek sanitair? Of juist heel modern? En wordt dit doorgetrokken door de hele badkamer, of wordt het een mix-and-match? Vaak is het handigst om te kiezen voor rustige kleuren. Dit geeft een tijdloos gevoel en zorgt ervoor dat de badkamer lang mee kan gaan. Klassieke kranen passen hier goed bij en zien er eigenlijk goed uit in elke badkamer. Let er hierbij op hoeveel ruimte er nodig is om kastdeuren of lades te openen. Ook is het belangrijk (en fijn) om genoeg bewegingsruimte te hebben, dus zet de nieuwe badkamer niet te vol met sanitair en meubilair.

Kies bij het uitzoeken van meubilair zo veel mogelijk voor zwevend meubilair, zoals zwevende wastafels. Dit zal het schoonmaken makkelijker maken.

Tip 3: slopen en plaatsen

Met alles klaar voor de start is het alleen nog zaak om de oude badkamer eruit te slopen en de nieuwe badkamer erin te zetten. Nog even schoonmaken en dan is het klaar voor gebruik!