Bruiloft plannen? Lees deze tips!

Ga jij binnenkort trouwen? Allereerst: gefeliciteerd! En we wensen je ook alvast succes, want het plannen van een bruiloft is een behoorlijke klus en kan erg stressvol zijn. Daarom willen we het je zo gemakkelijk mogelijk maken en je helpen met een paar tips. Je leest ze in deze blog!

Maak een draaiboek

Een van de beste tips die we je kunnen geven is het maken van een draaiboek. Tijdens een bruiloft moet je zoveel dingen regelen en met dingen rekening houden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Met een draaiboek kan je hier overzicht in houden. Wij raden je aan om een draaiboek te maken in tabelvorm, dit is de meest handige manier. Je kunt op deze manier niet alleen de activiteit kwijt, maar ook het tijdstip en de aangewezen persoon. Zo weet iedereen wat er precies van hun verwacht wordt, en is er genoeg overzicht in de dag!

Neem een ‘maid of honour’

De term Maid of Honour is er een die we vooral terugzien in Amerika, en voornamelijk in series en televisieseries. Eigenlijk komt het er op neer dat je één bruidsmeisje aanwijst die de randzaken van je bruiloft gaat regelen. Deze is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het vrijgezellenfeest, het uitzoeken van de perfecte bruidsjurk en het helpen op de dag zelf. Zorg er dus zeker voor dat je er één van deze hebt, want naast dat het voor haar een enorme eer is, is het voor jou ook heel handig om er een te hebben! Kies dus een maid of honour die goed is in het regelwerk, mar die ook niet te dwingend is in het doordrukken van haar eigen mening. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze taak toe te wijzen aan twee of drie vriendinnen!

Bestel je decoraties op tijd

Een bruiloft draait om liefde, geluk en plezier. Dit betekent dat ook de ruimte waar jullie het feest en de ceremonie zullen houden mooi en sfeervol aangekleed moet worden. Wij raden je aan om ver van te voren al deze decoratie te bestellen, zodat je alles op tijd in huis hebt en niet je hele stijlplan in de war wordt geschopt. Denk heirbij aan stoelversiering, een mooie loper voor het gangpad, genoeg kaarsen en lampionnen, een ringendoosje, linten voor langs het pad, een gastenboek en nog meer van dit soort dingen. Vergeet ook niet de bloemen op tijd te bestellen!