Op vakantie in ons eigen landje

Veel Nederlanders blijven dit jaar thuis tijdens de zomer. Dat is veilig en net zo leuk als op pad. Aan het weer in Nederland kan het niet liggen. Met temperaturen van rond de 30 graden hoef je zeker niet naar een Spaans strand om van de zon te kunnen genieten. In deze blog vertel ik je hoe je het meeste maakt van je vakantie in eigen land, wat is er te doen en te beleven. Lees je mee?

Zelf de toerist uithangen

Gedurende de vakanties zien we veel toeristen in Nederland. Ze komen van over de hele wereld naar ons kleine kikkerlandje voor de natuur, cultuur en andere bezienswaardigheden. Vanuit Duitsland tot Japan. Maar veel Nederlanders vieren nooit hun vakantie hier. Toch is er duidelijk een hoop te doen. Stap zelf op de Hollandse fiets en ga op pad. Misschien ben je zelf nog nooit in het museum geweest dat is opgericht in je eigen stadje. Nu is het moment om op ontdekkingsreis te gaan, wie weet wat je allemaal ontdekt, zo om de hoek!

Op zoek naar de lekkerste hapjes

Veel mensen zeggen dat Holland geen specifieke keuken heeft, al komt de stamppot wel dicht in de buurt. Maar Nederland zit vol met leuke restaurantjes en omdat we misschien niet zo’n specifieke keuken hebben, zijn er overal restaurantjes te vinden die allemaal weer van elkaar verschillen. Zo kan je de ene avond heerlijk pasta’s eten en de volgende avond een goede curry. Wanneer je op het terras zit met een koud drankje in je ene hand en een oer-Hollandse bitterbal in de andere hand, dan begint het toch al snel op een echte vakantie te lijken.

Costa del Holland

Maar het is natuurlijk meer dan begrijpelijk dat je even uit je eigen huis weg wilt. Misschien wil je wel een paar dagen aan het strand hangen. Gelukkig maar dat Nederland een enorme kust heeft. Een overnachting in een hotel Scheveningen strand is dan ook zo geboekt en je hoeft geen rekening te houden met de hoeveelheid bagage die je mee kan nemen. Waar je ook in Nederland woont, binnen een paar uur ben je op de plaats van bestemming. Scheveningen is gezellig en heeft een hoop te bieden, van het strand tot de winkels en leuke restaurantjes om uit te proberen. Daarnaast heeft het ook een interessante geschiedenis. Alles in één dus voor een geslaagde zomervakantie in eigen land.

Wat ga jij doen deze zomer?