Een auto leasen is tegenwoordig voor iedereen weggelegd

Wie van plan is om een nieuwe auto aan te schaffen, zal doorgaans eerst een bezoek aan de bank brengen voor het afsluiten van een financiering. Echter, wie met geleend geld de aankoop van een auto gaat bekostigen, is over langere periode behoorlijk wat geld kwijt aan de rente die men over het geleende bedrag betaalt. Ondanks dat je een auto altijd weer kunt verkopen, wordt deze wel minder waard. Een alternatieve manier om voordelig over een auto te beschikken die de laatste jaren aan populariteit is toegenomen, is het leasen van een auto.

Leasen is uiteindelijk veel voordeliger

De aankoop van een auto mag niet worden gezien als een investering, aangezien je er altijd minder voor terug krijgt dan de auto heeft gekost. Over lange periode betaal je enorm veel rente en daarom kan het veel voordeliger zijn om een auto te leasen. Je weet dan alleen niet precies wat je maandelijks kwijt bent aan de auto, maar betaalt je ook niet groen en geel aan rente. Leasen heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen van een auto, zeker wanneer je voor de aanschaf een lening moet aangaan. Slechts in enkele gevallen is het leasen van een auto minder voordelig. Je zult bijvoorbeeld rekening moeten houden dat leasen invloed kan hebben op je hypotheek.

Voordelen van leasen op een rijtje

Wanneer je als particulier een auto wilt leasen, dan is dit beter bekend onder de term private lease. Bij een private lease heb je op de eerste plaats keuze uit verschillende modellen auto’s. Het leasecontract is maandelijks op te zeggen en dat kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld in de wintermaanden geen gebruik maakt van een auto. Er zijn immers genoeg mensen die in bepaalde perioden de voorkeur geven aan het openbaar vervoer, terwijl de auto op andere momenten een beter alternatief is. Naast de verschillende merken auto’s, kun je ook kiezen of je een hybride of een elektrische auto wilt leasen. Tot slot is het leasen van een auto voor senioren een stuk makkelijker. Voor hen is financiering vaak lastig rond te krijgen, terwijl dit bij een private lease niet aan de orde is.

Private lease heeft meer voor- dan nadelen, maar er zijn zeker wel een aantal dingen waar men rekening mee moet houden. Zo zul je de auto wel moeten gebruiken, anders is het leasen een dure aangelegenheid. Ben je van plan een hypotheek af te sluiten, dan kan private lease daar een negatieve invloed op hebben.